Сгради с религиозно значение влизат в портфейла на тазгодишната Програма

...
Сгради с религиозно значение влизат в портфейла на тазгодишната Програма
Коментари Харесай

Дават евросредства за ремонт на църкви, няма интерес в Добричко

Сгради с религиозно значение влизат в портфейла на тазгодишната Програма за развиване на селските региони - стана ясно на презентация в Добрич на Областния информацаионен център за опциите за финансиране по оперативните стратегии за тази година. Подмярката е 7. 6- „ Проучвания и вложения, свързани с поддържане, възобновяване и подбряване на килтурно-историческото завещание ”. Предвижда се да започва през юни т.г. Бюджетът й е 12 112 401 евро. Максималният размер на финансиране на плановете е 400 000 евро, като безвъзмездната финансова помощ е в границите на 75-100 %.

„ Досега не е проявян интерес към такава мярка от представители на църквата в Добричка област, имало е прочут интерес от инициативни комитети за ремонт на църкви и други религиозни здания, само че толкоз ” – сподели шефът на центъра Геновева Друмева.

„ Като община ние даваме радовно средства за поправки и строителство на нови църкви – последни образци са село Смолница и село Царевец. Годишно в бюджета заделяме към 40-50 000 лева. Досега никой от църковната общественост не ни е занимавал с планове ” – сподели зам.-кметът на община Добричка Дико Иванов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР