Сградата, в която се помещава администрацията на БДЖ, на ул.

...
Сградата, в която се помещава администрацията на БДЖ, на ул.
Коментари Харесай

БДЖ продава централата си заради дългове

Сградата, в която се обитава администрацията на БДЖ, на ул. „ Иван Вазов” в центъра на София, е оповестена за обмен с начална цена от над 7 млн. лв..
Това излиза наяве от съобщение, качено в уеб страницата на Камарата на частните правосъдни реализатори, съобщи БГНЕС.
Това е една от ограниченията, които недоволните кредитори на компанията са подхванали, с цел да си приберат просрочените вземания. От сдружението разясниха, че макар стартиралата процедура за продажба на част от постройката, администрацията ще остане да работи там.
Сградата се намира в топ центъра на столицата - на улица " Иван Вазов " 3 и ъгъла с ул. " Г.С. Раковски ", и е монумент на културата.
„ Сградата е заложена поради втория облигационен заем, който през 2007 година изтегли сдружението „ Пътнически транспорти “. Той е на стойност 240 млн. лева Към днешна дата сдружението би трябвало да изплати още 103 млн. лв.. Заемът е изтеглен за покриване на остарели отговорности и ремонт на товарни вагони. Кредиторите обаче не могат да чакат още и на 2 юни пуснаха иск в Софийски градски съд, с който желаеха 40 млн. лв., само че съдът отсъди сдружението да върне 20 млн. лв. “, разяснява Петко Александров от БДЖ.
Той добави, че когато е теглен заемът сдруженията са били едно цяло, а от 2015 година са разграничени.
Частният правосъден реализатор Орлин Мендов, който се занимава с продажбата на постройката, където в този момент се обитава администрацията на БДЖ, отхвърли да разяснява проблема, само че съобщи, че до 2 юли се събират предложения. Мендов не пожела да каже какви ще са идващите му ходове, с цел да удовлетвори настояванията на кредиторите на „ Пътнически транспорти “.
Стана ясно още, че с изключение на продажбата на постройката са запорирани и две от сметките на сдружението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР