Сградата на старата Патоанатомия в МБАЛ Света Анна – Варна“

...
Сградата на старата Патоанатомия в МБАЛ Света Анна – Варна“
Коментари Харесай

МБАЛ „Света Анна – Варна“ превръща старата Патоанатомия в музей

Сградата на остарялата Патоанатомия в МБАЛ „ Света Анна – Варна “ ще бъде превърната в Музей за историята на най-старото лечебно заведение в района, оповестяват от там. 
Морският „ Пирогов “ тази година изпълва 140 години, а от към две години е в развой на интензивно модернизиране и видоизменение.

``
реклама
„ Стартирахме с поправки на всички отделения и клиники, както на тези, които работят, по този начин и на тези, които не работят непосредствено с пациенти, а в този момент на дневен ред към този момент са общите елементи – асансьори, площадки, градинки, кътове за отдих и прочие, разяснява изпълнителният шеф на МБАЛ „ Света Анна – Варна “ доктор Красимир Петров.

В края на седмицата на територията на болничния комплекс започва следващият стадий от преобразяването и облагородяването на региона. В рамките на почивните дни ще бъдат съборени постройката, в която до неотдавна се обитаваше болничният списък, и железно хале – сред Хирургичния и Терапевтичния блок на лечебното заведение. Акцията по разчистването ще обхване и компрометираната част от корпуса на остарялата патоанатомия, а главната постройка, която е най-старата в болничния комплекс, ще бъде реставрирана и ще подслони бъдещия Музей на историята на МБАЛ „ Света Анна – Варна “.  

До края на есента завършва цялостното възобновяване на фасадата на хирургичния блок, включително и на Спешния център, който поема над 90% от травматологията и хирургичната неотложност в района. 









Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР