Сградата на руското външно министерство в Москва Руското министерство на

...
Сградата на руското външно министерство в Москва Руското министерство на
Коментари Харесай

Според Москва отравянето на Скрипал е или атентат, или постановка на Великобритания


Сградата на съветското външно министерство в Москва

Руското министерство на външните работи съобщи в сряда, че отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия е или терористична офанзива, от която Лондон не е съумял да отбрани жертвите, или режисура на английските управляващи, съобщи Франс прес.

Елементарната логичност подсказва, че има единствено два вероятни разновидността: или английските управляващи не са в положение да обезпечат отбрана против този тип, нагледно казано, терористичен акт на своя територия, или самите те, директно или индиректно - не упреквам никого в каквото и да било - са режисирали офанзива против съветски жител, съобщи шефът на департамента за неразпространение и надзор върху въоръженията Владимир Ермаков на брифинг за задграничните посланици в Москва.

Русия няма безусловно нищо общо със случая с отравянето на Скрипал и щерка му Юлия. Това най-вероятно е следващата жестоко фалшифицирана случка, сподели Ермаков, представен от ТАСС.

Остава единствено да се разкрие кой стои зад това и какви цели е преследвал. Ясно е едно, че Русия няма нищо общо, и то по една елементарна причина: за Русия такава случка е просто неприемлива, по всичките параметри ние нямаме полза от нея, добави той.

Случаят " Скрипал " може да е проведен от Вашингтон. За никого не е загадка, че точно най-близкият сътрудник на Англия остава единствената страна, която публично резервира най-големия в света боеприпас от химически оръжия, посочи Ермаков и изрази убеденост, и създателите и участниците на провокацията с този случай ще понесат наказване.

Руският посланик съобщи, че Москва счита нападението в Солсбъри за терористичен акт против съветски жители на територията на Англия.

Москва чака от Лондон и Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) формален обстоен отчет по отношение на отравянето на полковника от ГРУ (военното разузнаване) Скрипал, сподели Ермаков.

Дипломатът изясни, че в случай че е било употребявано бойно нервнотоксично вещество против Скрипал, на мястото на отравянето би имало огромен брой жертви, а при случая в Солсбъри не е по този начин.

Той заяви, че външното министерство е подготвило паметна бележка с техническа и правна информация във връзка със случая.

Посланиците в Москва на страните непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации - Съединени американски щати, Англия, Франция и Китай – не отидоха на брифинга в съветското министерство на външните работи за отравянето на Сергей Скрипал, на който бяха поканени, съобщи ТАСС.

Ръководителят на делегацията на Европейския съюз също разгласи, че няма да участва на срещата. Посолството на Англия бе представлявано от чиновник " на оперативно ниво ", а делегацията на Европейски Съюз - от втория по сан Свен-Олоф Карлсон, заяви Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР