Сградата на Народното събрание е извън юрисдикцията на Министерството на

...
Сградата на Народното събрание е извън юрисдикцията на Министерството на
Коментари Харесай

МВР: Следим ситуацията с медсестрите, но не можем да се намесим

Сградата на Народното събрание е отвън юрисдикцията на Министерството на вътрешните работи, стана ясно от думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов. Той разяснява обстановката към барикадиралите се в постройката на някогашния Партиен дом представители на протестиращите медицински сестри, които към този момент съвсем цяло денонощия отхвърлят да я изоставен.

„ Народното събрание е постройка с необикновен режим, тя е обект от Националната сигурност. Обектът се охранява от Националната работа за защита (НСО) ", изясни основен комисар Иванов и акцентира, че на този стадий полицията може да следи само за спазването на реда извън, а не да се намесва в протичащото се вътре.

„ За да влязат въоръжени служители на реда в постройката на Народното събрание, има избрани условия, които би трябвало да бъдат осъществяване. В момента ги няма ", акцентира той. „ След като получихме информация, ние я обсъдихме. Преценихме, че няма заложническа рецесия, няма терористичен акт, няма похищение, няма никаква насила ", разяснява още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той увери, че министерството е взело всички ограничения за запазване на публичния ред, които са от неговата подготвеност и непрекъснато следи обстановка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР