Сградата на Министерския съвет е под солиден – двоен, а

...
Сградата на Министерския съвет е под солиден – двоен, а
Коментари Харесай

Напрежението ескалира: Полицията отцепи МС в полунощ заради антиправителствения протест

Сградата на Министерския съвет е под стабилен – двоен, а тук-там и троен, полицейски кордон, малко преди среднощ в петък, откакто хиляди се събраха на два митинга в центъра на София. Единият бе против олигархичния модел и в отбрана на президента Румен Радев, събра пред Президентството жители с разнородни политически убеждения. Отсреща - пред Министерския съвет, беше контрапротестът, проведен от ГЕРБ. И президентът Радев, и министър председателят Бойко Борисов излязоха измежду своите последователи, с цел да приказват с тях.

Стигна се до конфликти сред стачкуващи, както и сред жители и полиция, когато някои от присъстващите се пробваха да скъсат кордона и да щурмуват постройката на Министерския съвет. Към зданието полетяха бутилки и яйца, само че служителите на реда овладяха ситуацията. Има и арестувани. Централните столични булеварди бяха блокирани.

След това на мястото на митингите дойдоха още сили на реда и протестиращите бяха избутани по-далеч от постройката на държавното управление. Около 23.30 часа хората започнаха да понижават и ситуацията да се успокоява, само че на Ларгото още има хора, скандиращи " Мафияа " и " Оставка " както за държавното управление, по този начин и за основния прокурор Иван Гешев


Сн. БГНЕС

Първоначално двата митинга се събраха на метри един от различен - пред Президентството и пред Министерския съвет. Между двете демонстрации имаше двоен полицейски кордон, който разделя тротоарите от двете страни на бул. " Цар Освободител ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР