Сградата на фондация „Пловдив 2019“, която се намира в Тютюневия

...
Сградата на фондация „Пловдив 2019“, която се намира в Тютюневия
Коментари Харесай

С надписи срещу гей пропагандата осъмна сградата на Фондация Пловдив 2019

Сградата на фондация „ Пловдив 2019 “, която се намира в Тютюневия град, бе нашарена през нощта с надписи против гей пропагандата. Причина за това е появилата се информация, че в границите на събитията към отбелязването на Европейската столица на културата, в града ще бъде проведен гей церемониал. През последните дни това провокира остри реакции от жители и политически сили.

„ Никога не е имало проект да се организира гей церемониал в Пловдив в границите на плана „ Европейска столица на културата “. Това, което имаме ние като план и той е утвърден още 2018 година и е оповестен още 2018 година това е една документална фотографска галерия, която би трябвало да се осъществя през юли със фотоси от прайдове от разнообразни балкански страни “, съобщи артистичният шеф на фондацията Светлана Куюмджиева, против която също имаше обидни надписи по фасадата на някогашния тютюнев склад. Тя посочи, че в действителност е имало претендент с план за гей церемониал по време на селекцията, само че от „ Пловдив 2019 “ не са го одобрили.
„ Нормално е, всяка европейска столица на културата има сходни планове. Всеки се старае да включи всички общности, изключително Пловдив пък с мотото „ Заедно “. Задължително имаме такава идея и такава тематика, само че в никакъв случай не сме имали такава цел и план да организираме гей прайд в Пловдив “, безапелационна бе Светлана Куюмджиева. Проектът " Балканска горделивост " включва галерия, музикално събитие и полемика на тематика проблемите на гей общността на Балканите и е на стойност 7000 лв..

Рано сутринта надписите с алена багра бяха стремително заличени от чиновници на Оперативна програма „ Чистота “. Полицията води следствие по случая. От фондацията прецизираха, че имат камера на фасадата на постройката, която е монумент на културата, само че за момента не е ясно дали причинителите са били снимани.

Новината, че в границите на „ Пловдив 2019 “ може да се провежда гей церемониал разбуни съществено духовете в града под тепетата през последните дни. Фен-клубовете на Ботев и Локомотив излязоха с остри заявления, а на мачове на двата тима бяха издигнати транспаранти срещу провеждането на сходно събитие в Пловдив. Преди към седмица пък на основни места бяха опънати транспаранти с надписи „ Факт: Има единствено 2 пола “ и „ Да си гей не е окей “. От Вътрешна македонска революционна организация също реагираха, като желаеха оставката на артистичния шеф Светлана Куюмджиева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР