Сградата на Благоевградския театър се нуждае от спешно укрепване. За

...
Сградата на Благоевградския театър се нуждае от спешно укрепване. За
Коментари Харесай

Сградата на Драматичния театър в Благоевград пропада в земята

Сградата на Благоевградския спектакъл се нуждае от незабавно подсилване. За последните две десетилетия постройката е " потънала " с повече от 10 см. Има разбъркване на външните плочки, част от вратите и дограмата са изкривени, и това крие заплаха за посетителите.

Благоевград

Според шефа на театъра Александър Галперин теренът, върху който се намира постройката е с подпочвени води. Той допуска, че зачестилите в последно време трусове способстват за разбъркването на земните пластове, а оттова и на самата структура на постройката.
Александър Галперин, шеф на Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров ": Ние имаме една трета част стъклена, големи стъклени площи като фасада. При едно такова разбъркване, когато нямаш нормализирана опора, вредите са кратно повече. Почват да хвърчат, да се пукат всички стъклопакети.
От културната институция в града споделиха, че към този момент два пъти са уведомили Министерството на културата за казуса. Теренът под постройката е общинска благосъстоятелност и по тази причина за казуса е сезирана и Областната администрация. От там споделиха, че възлагането на компания за експертно мнение, както и какви средства ще са нужни за бъде укрепена постройката е от компетенцията на Министерството на културата.
Александър Галперин, шеф на Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров ": Ние единствено виждаме по какъв начин внезапно се пукат стени, разминават се една с друга, не могат да се отворят, щото има следващото намаляване надолу и сигнализираме.
Изпратихме питане до Министерството на културата какви ограничения се плануват да бъдат подхванати за подсилване на постройката на Драматичния спектакъл в Благоевград. От там втори ден нямаме отговор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР