Сградата на българското посолство в албанската столица Тирана е напукана

...
Сградата на българското посолство в албанската столица Тирана е напукана
Коментари Харесай

Напукана е сградата на българското посолство в Тирана

Сградата на българското посолство в албанската столица Тирана е напукана от трусовете. Няма потърпевши българи, съобщи пред Българска национална телевизия консулът ни в Тирана Благой Петров.

" Ситуацията за момента е много по-спокойна, след първичните земетресения. За благополучие нямаме данни за потърпевши българи все още ", сподели Благой Петров.
 Жертви и опустошения след 6, 4 по Рихтер в Албания Обновена
Жертви и опустошения след 6, 4 по Рихтер в Албания

Трусът бе усетен и у нас

По думите му българските дипломати поддържат връзка с цялата българска общественост. Предоставили са и телефони - който има прочут, да може да ни звъни, в случай че има потребност от нещо.

" Поддържаме контакти с останалите консули . Няма данни и за техни жители, потърпевши при земетресението ", съобщи Петров.

Според него вредите от днешното земетресение отварят провалите от предходно земетресение. " Извикали сме групата, която дава отговор за посолството да направи оглед и дали се постанова да бъде направена евакуация. За момента няма такива данни. Материални вреди, напуквания - нищо съществено за момента ", сподели консулът ни в Тирана Благой Петров.
 Вторично земетресение от 4,7 по Рихтер до крайбрежието на Албания
Вторично земетресение от 4,7 по Рихтер до крайбрежието на Албания

Трусът е регистриран в 15,05 часа локално време на 42 километра северозападно от албанската столица Тирана

От Министерството на външните работи към този момент нямат информация за починали и ранени българи в Албания. При нужда българските жители могат да се свържат с посолството ни в Тирана на посочените телефони

+355 4 22 33 155 и +355 4 22 32 906
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР