Сградата, която ще помещава Националната детска болница не отговаря на

...
Сградата, която ще помещава Националната детска болница не отговаря на
Коментари Харесай

Експерт: Сградата за Националната детска болница не отговаря на съвременните извиквания за безопасност

Сградата, която ще обитава Националната детска болница не дава отговор на актуалните извиквания за качество и сигурност. Това съобщи пред БТВ инж. Иван Каралеев – ръководител на Камарата на инженерите в капиталовото планиране.

Експертът добави, че на постройката би трябвало да се направи механически паспорт за положението на постройката.

Той е взел участие в обследването на едни от най-големите болнични заведения и проектирането им – ВМА, „ Майчин дом” и Националната кардиологична болница.

Като една от аргументите за некачествено строителство той посочи възрастта на постройката – градежът е почнал 1976 година В отчет на Министерство на здравеопазването се показва, че през февруари 2019г. постройката е обследвана, като заключението е, че градежът може да бъде приключен след привършване на строително-възстановителни действия.

„ При реализирането на една концепция би трябвало да се има поради добре написано техническо задание, което да облече в съответната форма и да извърши със наличие. Изискванията в техническо отношение би трябвало да дават отговор на съответните стандарти, а те би трябвало да бъдат обвързани с нормативните изисквания”, добави инж. Каралеев.

Детският пулмолог доктор Елена Георгиева, взела участие в Инициативния комитет за основаването на Национална детска болница, уточни, че задачата им е била да се обединят функционалности на разнообразни здравни заведения. „ Мен ме тормози, че преди 10 години има изрично умозаключение, че постройката е негодна, а в този момент се оказва, че градежът е кадърен. Кое е вярното – аз не знам, тъй като съм доктор, само че най-вероятно тук има потребност от нова експертиза”, разяснява експертът.

По думите на инж. Каралеев, едно болнично заведение би трябвало да дава отговор на актуалните условия, тъй като се допуска тя да издържи десетилетия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР