Сградата и пространството пред Градската художествена галерия на ул. Съборна

...
Сградата и пространството пред Градската художествена галерия на ул. Съборна
Коментари Харесай

Започна ремонтът на Градската художествена галерия в Стария град

Сградата и пространството пред Градската художествена изложба на ул. " Съборна " 14А в Стария град ще бъдат изцяло актуализирани. Началото на строително-ремонтните действия дадоха кметът Иван Тотев, шефът Красимир Линков, заместник-кметът Александър Държиков и кметът на регион " Централен " Георги Стаменов в сряда.

Сградата е монумент на културата от локално значение, строена е през 1881 година от архитекта Йосиф Шнитер. Това е втората по величина изложба в страната с доста огромен фонд, който ще бъде експониран оптимално и ще бъде обогатяван с времето.

" Галерията ще се трансформира в една модерна изложбена повърхност, отговаряща на всички условия на съвременна изложба във връзка с климатизация и пожар. Тя ще разполага с вместилище, в таванските пространства ще бъде експонирано част от актуалното изкуство, владеене на галерията ", съобщи шефът Красимир Линков.

Той добави, че към този момент има построена рампа за хора с увреждания и нов асансьор.

Самият двор ще се употребява като изложбена повърхност, посетителите ще могат да седнат и починат.

" Идеята е да се открие пространството пред постройката към улица " Съборна ", като по този метод се отвори входът към Стария град. Ще се употребяват устойчиви, естествени материали, в това число паветата от бул. " Васил Априлов ", разяснява кметът Иван Тотев.

Предвижда се и място, където децата да играят - в новата част на двора ще бъде построена амфитеатрална детска площадка, която тематично ще се обвързвана с изобразителното изкуство, ще могат да се повеждат лекции или спектакли навън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР