Сграда в украински град Мариупол, отбелязана със знака на Международния

...
Сграда в украински град Мариупол, отбелязана със знака на Международния
Коментари Харесай

Сграда на МКЧК е станала мишена на руски бомбардировки

Сграда в украински град Мариупол, маркирана със знака на Международния комитет на аления кръст (МКЧК), е била през днешния ден цел на съветски бомбардировки, заяви украински чиновник, представен от " Франс прес ".

" Окупаторите умишлено обстрелваха постройка на МКЧК ", написа в " Телеграм " украинският омбудсман, Людмила Денисова. " За момента нямаме информация за жертви ", добави Денисова, без да посочи какъв брой хора може да са се намирали в постройката по време на нападението.

От края на февруари Мариупол, стратегическо пристанище на Азовско море в Югоизточна Украйна, е обсаден от съветската войска, а връзките са отвън строя. В града остават към 160 000 мирни поданици, блокирани под обстрел, скрити в убежища без електричество, храна и вода, съгласно свидетелства на хора, съумели да избягат от града, отбелязва " Агенция Франс Прес ".

Снощи, френския президент, Еманюел Макрон, след следващия си телефонен диалог с съветския държавен глава, Владимир Путин, сподели, че на този стадий няма условия за започване на филантропична интервенция за избавяне на жителите на Мариупол, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР