Сграда, построена на кръстовището на бул. Шести септември и ул.

...
Сграда, построена на кръстовището на бул. Шести септември и ул.
Коментари Харесай

Частна сграда спъна ремонта на Шести септември

Сграда, издигната на кръстовището на бул. " Шести септември " и ул. " Владая " до хипермаркет " Мосю Бриколаж ", спъна реконструкцията в тази част на пътя.

" Земята е общинска, а постройката е била продадена преди години и е на частно лице, което е обжалвало в съда заповедта за премахването й ", заяви през днешния ден кметът Иван Тотев.

" Първата правосъдна инстанция е удостоверила разпореждането на община Пловдив, само че притежателят е обжалвал решението пред Върховен административен съд. До този миг няма планувано дело ", описа кметът.

По план кръстовището би трябвало да е кръгово, а въпросната постройка попада тъкмо в кръга. Неприятната изненада е една от аргументите градоначалникът да изиска удължение на периода за усвояването на 30-милионния заем от Европейска банка за възстановяване и развитие, контрактуван за четири булеварда.

Както " Марица " към този момент писа, Тотев предлага крайният период да бъде 24 октомври 2019 година Общинският съвет ще преглежда отчета на сесията в четвъртък.

Иван Тотев акцентира, че тази дата касае цялото съглашение с Европейска банка за възстановяване и развитие, а не обособените булеварди. Ремонтите на Коматевско шосе и " Руски " би трябвало да приключат до 2018 година

Очаква се през лятото следващата година да бъде освежен вторият стадий от бул. " Васил Априлов " от ул. " Войнишка популярност " до бул. " Шести септември ", където е паваж.

В момента, в който се асфалтират двете платна на бул. " Шести септември " от моста на Адата до Цариградско шосе, там ще бъде пуснато придвижване, без да се изчаква да завърши построяването на кръговото кръстовище.

Строителството на бул. " Северен " се забави, тъй като и там изскочиха осем частни парцела, които трябваше да се отчуждават, сподели още кметът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР