СГП ще разпита Бакалова за НотариусаСофийската градска прокуратура ще разпита

...
СГП ще разпита Бакалова за НотариусаСофийската градска прокуратура ще разпита
Коментари Харесай

Прокурор Кирилова: Свидетели разказват, че Ивайла Бакалова сама е потърсила услугите на Мартин Божанов

СГП ще разпита Бакалова за " Нотариуса "

Софийската градска прокуратура ще разпита Ивайла Бакалова. Това съобщи градският прокурор на София Илиана Кирилова преди съвещанието на краткотрайната комисия, която ревизира обстоятелствата към групата на Мартин Божанов - Нотариуса.

Причината - двама очевидци дали показания, че Бакалова сама потърсила услугите на Божанов и говорила с него през непознат телефон в тяхно наличие.

" От през вчерашния ден има разпитани двама очевидци, които описват, че точно Ивайла Бакалова е потърсила връзка с Емил Писков и Мартин Божанов ", сподели градският прокурор на София.

По думите ѝ Бакалова е разговаряла от непознат телефон с Мартин Божанов и е търсила правна помощ. " Свидетелите застават с имената си, не са анонимни или предпазени ", добави тя.

Тя сама отива в дома на тези хора, сама желае среща, търси правна помощ от тях, те и споделят, че не познават Божанов, само че познават Писков, посочи Кирилова. По думите ѝ юрист Писков отива в този дом, само че очевидецът твърди, че юристът не е желал да се среща с Бакалова. Посочил е някакъв висок хонорар, за да се откаже госпожа Бакалова. 

Има тъжба от Емил Писков и Мартин Божанов до районна прокуратурата против Ивайла Бакалова за противозаконни записи, които тя е изготвила, сподели градският прокурор. Кирилова сподели, че очевидците са обезпокоени от тези записи, тъй като са правени от техния дом. Бакалова ги е уверила, че това няма да бъде излъчено. Действително не е излъчено, само че имаме запис, на който се виждат лицата, чийто дом е посетила Ивайла Бакалова, добави тя.

Днес да дават отговор на въпроси на комисията са поканени и апелативният прокурор на София Радослав Димов, Теодора Точкова - основен контрольор в Инспектората на Висш съдебен съвет, както и Ясен Тодоров - следовател в Националната следствена работа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР