СГП образува досъдебно производство за престъпление по чл. 339а от

...
СГП образува досъдебно производство за престъпление по чл. 339а от
Коментари Харесай

Прокуратурата назначи експертиза за запис, за който се твърди, че е между Борисов и Дончев

СГП образува досъдебно произвеждане за закононарушение по член 339а от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Във връзка с множеството запитвания от медии и предвид на високия публичен интерес, Софийска градска прокуратура дава информация за формирано досъдебно произвеждане по член 339а от Наказателен кодекс.

На 25.06.2020 година е назначена експертиза по в началото изисканите и предоставени фотоси и аудиозаписи, оповестени в следните интернет уеб сайтове: „ Бивол “, „ Афера “, „ Е-вестник “. По преценка на екип от наблюдаващите прокурори са присъединени към досъдебното произвеждане в допълнение и публикуван видеоматериал, оповестен в уеб страницата „ Афера “, както и аудиозапис на диалог с гласове, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и на вицепремиера Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител. На видеоматериала и последващия аудиозапис също са назначени експертизи.

По случая са изискани и са постъпили материали от Национална работа защита. В качеството си на шеф на НСО е разпитан ген. Красимир Станчев.

След правенето на назначените експертизи българската общност ще бъде осведомена за заключенията. По делото следва определяне и разпит на лица, имащи връзки към проверявания случаи.

Софийска градска прокуратура ще продължи да осведоми българската общност за хода на досъдебното произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР