Сглобяем руски мост вече е поставен над река Искър при

...
Сглобяем руски мост вече е поставен над река Искър при
Коментари Харесай

В Червен бряг ще празнуват – днес колите тръгват по временен мост

Сглобяем съветски мост към този момент е подложен над река Искър при село Чомаковци. Разполагането на военното оборудване се наложи поради различен пропаднал мост над река Искър, който отряза достъпа на шест обитаеми места до Червен бряг.

Пред камерата на bTV от инициативния комитет показаха удовлетворение, че най-сетне е решен най-малко отчасти тежкия транспортен проблем в северната община. Подчертаха обаче, че водачите би трябвало да пазят моста – точно минаването на тежкотоварни камиони срути остарялото железобетонно оборудване, което в този момент би трябвало да се строи отначало.
Вдигат краткотраен сглобяем мост при село Чомаковци Частна компания от Плевен, съветвана от военни специалисти, построява моста
Така по краткотрайния път ще се пускат единствено транспортни средства до 20 тона, с до 20 км/ч и трафикът ще се контролира със светофар. Общината ще обезпечи нужните материали за зимно поддържане на моста и трасето до него.
Снимка: bTV
Въпреки напредъка, хората към момента имат терзания.

Петър Петров от инициативния комитет прикани да бъде обезпечен кран, който при внезапно повишение на равнището на Искър да може бързо да демонтира междинната секция на моста. Той означи и че работата по новия непрекъснат мост се бави и не до обещания период през април, а дори и месеци по-късно евентуално няма казусът да бъде решен дефинитивно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР