Сгъваемият iPhone е в ранен етап на разработка, но не

...
Сгъваемият iPhone е в ранен етап на разработка, но не
Коментари Харесай

Apple е създала два прототипа на сгъваеми iPhone-и

Сгъваемият iPhone е в ранен стадий на разработка, само че не го очаквайте скоро на пазара...

Емил Василев преди 18 секунди 1 Сподели

Най-четени

ТелефониДаниел Десподов - 16:37 | 07.02.2024

Мошениците сигурно няма да харесат това изобретение в Android

ХардуерДаниел Десподов - 14:20 | 06.02.2024

Китай е създал революционно устройство за радиоелектронна битка

IT НовиниДаниел Десподов - 10:12 | 06.02.2024

Официално удостоверение! Експериментът за лазерен синтез доближи сериозен стадий в производството на сила

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Твърди се, че Apple работи интензивно по най-малко два сгъваеми прототипа на iPhone, откакто е прекарала повече от половин десетилетие в научноизследователска и развойна активност. Източници, които са „ директно осведомени “ с въпроса, обявиха пред The Information, че въпросните два прототипа се сгъват на половина като мида, наподобявайки Galaxy Z Flip5 на Samsung.

Съобщава се, че Apple се е свързала с най-малко един снабдител на съставни елементи в Азия. Въпреки, че устройствата към момента са в доста ранен стадий на разработка.

Въпреки това източниците не чакат сгъваемият iPhone да бъде подготвен за всеобщо произвеждане през тази или идната година. Tова слага 2026 година като най-ранна допустима дата за стартиране на пазара. Също по този начин е изцяло допустимо планът в никакъв случай да не види бял свят, в случай че не дава отговор на стандартите на Apple.

Eкипът по промишлен дизайн на Apple желае да сътвори устройство, което да е на половина по-тънко от сегашните модели iPhone, когато е разгънато, с цел да не бъде прекомерно дебело, когато е сгънато. В рамките на създаването на прототипа инженерите и дизайнерите на компанията са обмисляли да оборудват сгъваемото устройство с спомагателен външен екран. Липсата на прогрес в региона на батерията и технологията на екрана обаче затруднява Apple.

Смята се, че Apple се заиграва с концепцията за сгъваем iPhone най-малко от 2018 година насам. MacRumors отбелязва, че съгласно информацията Тим Кук е реагирал позитивно на проява на iPhone със 7-инчов екран. Твърди се обаче, че компанията се тормози от техническите провокации. Както и от опцията да предложи задоволително атрактивни функционалности, които да оправдаят хипотетично високата цена.

Концепция на сгъваем iPhone

Издръжливостта на екрана и механизмите за прегъване затрудняваха първите сгъваеми устройства. Последните модели видимо са отстранили проблемите със сгъваемите механизми, само че издръжливостта на екрана остава проблем за доста евентуални купувачи. Пластмасата си е пластмаса, а тя елементарно се драска. Последното нещо, което желаете да извършите с ултраскъп смарт телефон е да надраскате екрана му с нокът.

Твърди се, че Apple работи и върху сгъваем iPad.

Такова устройство не би трябвало да е толкоз фино, колкото iPhone, нито пък да минава през толкоз високи условия за устойчивост като iPhone. Съобщава се, че инженерите на Apple са съсредоточени върху минимизирането на гънките, които могат да се образуват при неведнъж прегъване на екрана. И биха предпочели механизъм на пантата, който разрешава на iPad да лежи изцяло плосък.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР