Сформираната пред седмица временна комисия в Народното събрание за установяване

...
Сформираната пред седмица временна комисия в Народното събрание за установяване
Коментари Харесай

Привикват в парламента представителя на държавата в Лукойл Нефтохим

Сформираната пред седмица краткотрайна комисия в Народното събрание за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с доставката на недопечен нефт до бургаската рафинерия " Лукойл Нефтохим ", реши да предложения на чуване шефа на ДАНС Пламен Тончев, както и представителя на страната в компанията Красимир Първанов.

Това одобриха депутатите на първото съвещание на комисията, чийто период на активност е 1 месец, оповестява " Сега ". Освен това членовете на комисията през днешния ден прецизираха на кои институции какви въпроси да бъдат изпратени, с цел да разполагат депутатите с повече информация. Отговорите се чакат в 7-дневен период.

Създаването на комисията бе по две паралелни претенции на ГЕРБ и " Демократична България ". За ръководител бе определен Андрей Михайлов от " ИТН ".

До Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) въпросите са свързани с производствата, които е образувала във връзка със злоупотреби в бранша, както и за злоупотреби с господстващо състояние на " Лукойл Нефтохим Бургас ". Поискано е в цялост определение на Комисия за защита на конкуренцията, както и отчетите от производствата на комисията, заяви Българска телеграфна агенция. От Комисия за защита на конкуренцията се чакат данни за доставните цени в " Лукойл Нефтохим Бургас " и количествата недопечен нефт, които рафинерията получава.

Агенция " Митници " би трябвало да даде отчетите от осъществените инспекции на " Лукойл Нефтохим Бургас ". Изискана е информация във връзка с материалните отчетности на рафинерията - данни за свободното послание на първични материали и материали, информация за осъществените износи, информация за бракуваните артикули, както и за броя на танкерите и размерите на недопечен нефт, който се преработва в рафинерията в Бургас

Андрей Михайлов предложи на всички членове на краткотрайната комисия да се срещнат със секретния отчет от Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС), в който се съдържа информация за доставните цени и количества нефт в " Лукойл Нефтохим Бургас ".

Членът на краткотрайната комисия Александър Йорданов от ГЕРБ посочи, че има забавни разбори в секретния отчет на ДАНС и във връзка с осъществената подготвена продукция.

Мартин Димитров от " Демократична България " прикани незабавно след чуването на ръководителя на ДАНС да бъде поканен и представителят на страната в " Лукойл Нефтохим Бургас " Красимир Първанов. Петър Кънев от Българска социалистическа партия счита, че би трябвало да се изиска отговор на въпроса какви са правата на така наречен златната акция в " Лукойл Нефтохим Бургас ".

Малко преди рухването на държавното управление от власт се разбра, че страната ще смени представителя си в компанията, само че след това се оказа, че не са подготвени критериите за избор на нов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР