Сферата на консултантските услуги стана особено популярна в последните години,

...
Сферата на консултантските услуги стана особено популярна в последните години,
Коментари Харесай

Виц-убиец за всички хора в консултантския бизнес!

Сферата на консултантските услуги стана изключително известна в последните години, като в западния свят има неуместни позиции в тази сфера. Нека дружно се посмеем с един от най-хубавите вицове за консултанти: 
Земеделски производител следи животните си на пасбище някъде в планината, когато внезапно ослепителен черен джип спира пред него в облак прахуляк с внезапна маневра. 
Шофьорът слиза от колата - юноша, облечен в костюм, с лъснати черни обувки, слънчеви очила като на брокер от Wallstreet и стегната вратовръзка, протяга врата си през прозореца и пита индивидът, който пасе стадото:
- Ако ви кажа тъкмо какъв брой крави и телета има във вашето стадо, ще ми дадете ли теле?
Фермерът поглежда мъжа, по-късно хвърля взор и на безшумно пасящото си стадо и отговоря умерено:
- Да, за какво не...?
Човекът паркира колата си, слиза и сграбчва мини компютъра си Dell, включва го в мобилния си телефон и сърфира в Интернет до уебсайт на NASA, след което се свързва с GPS, с цел да получи тъкмо позициониране на местоположението, по-късно подава координатите на различен спътник на NASA, който сканира региона в фотография с ултрависока разграничителна дарба.
След това младежът влиза в уеб страницата на Adobe за цифрова снимка и експортира изображението в уебсайт за разбор на изображения в Хамбург, Германия.
Няколко секунди по-късно той получава имейл на своя iPad Air, в който се загатва, че изображението е оценено и, че данните са непокътнати.
След това има достъп до MS - S.Q.L. посредством O.B.D.C. влиза в електронна таблица на Excel с имейл на своя Blackberry и след няколко минути получава отговор.
Обръща се към фермера и споделя:
- Имате тъкмо 1586 крави и телета.
- Добре, можете да вземете едно от моите телета! - споделил примирено фермерът.
След това дава път на младия юпи, който е избрал едно от животните и го следи развеселен, до момента в който несръчно поставя животното в багажника на своята кола.
Тогава фермерът споделя на младежа:
- Хей! Ако ви кажа тъкмо в кой бранш на активност работите, ще ми върнете ли телето?
Младежът се замисля за миг и споделя:
- Добре, за какво не?
- Вие сте съветник по бизнес разбори! - споделя фермерът.
- Уау! Точно по този начин - споделил костюмираният младеж - Но по какъв начин бихте могли да познаете това?
- Нямаше потребност да предсказвам - дава отговор той. - Пристигнахте тук, без никой да ви предложения, желаете да получите пари за отговор, който към този момент знаех, на въпрос, който не съм ви задал. Използвахте съоръжение на стойност милиони, с цел да се опитате да ми докажете, че сте по-умен от мен, а действително не знаете нищо за служащите и за това, с какво се прехранват.
Ти не знаеш нищо за кравите. Това, което имаш пред себе си, е стадо овце! А в този момент ми върни кучето! ”
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР