Сезонните афективни разстройства имат далеч по-сериозни последствия за жените, отколкото

...
Сезонните афективни разстройства имат далеч по-сериозни последствия за жените, отколкото
Коментари Харесай

Депресията се понася много по-трудно от жените

Сезонните афективни разстройства имат надалеч по-сериозни последици за дамите, в сравнение с за мъжете, сочат резултатите от проучване, представени от Лайф.

Сезонното афективно разстройство, което се показва в неприятно въодушевление, нервност и отмалялост, се понася по-трудно от дамите, в сравнение с от мъжете. Учени от университета в Глазгоу заключиха, че заради неразбираеми аргументи дамите са наранени от меланхолия през цялата година и че емоционално-психичните разстройства в действителност са свързани в най-малка степен със сезоните.

Като основни проблеми за дамите учените показаха обществени фактори, свързани с метода на живот - тютюнопушене, приложимост на алкохол, физическа интензивност. Студовете и дъждовното време са единствено катализатори, ускоряващи появяването на меланхолия.

Изследването е обхванало 150 000 участници. Резултатите демонстрираха, че със признаците на меланхолия и с аргументите за нея се оправят по-добре мъжете. Интервюираните мъже по-често показали положително въодушевление и отлична физическа форма, като също така драговолно споделяли данни за физическото си положение. Била открита също връзка сред по-късите дни и признаците на по-голяма меланхолия у дамите, само че учените са на мнение, че това може да се изясни с вариации в температурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР