Сезонът за градските плажове беше открит на 1 юни. Няколко

...
Сезонът за градските плажове беше открит на 1 юни. Няколко
Коментари Харесай

Как да сме сигурни, че водата в басейните е чиста?

Сезонът за градските плажове беше открит на 1 юни. Няколко седмици по-късно данните от първите инспекции за чистотата на водата в басейните са на разположение, предава Нова телевизия.

От началото на сезона на територията на София са тествани 322 басейна, от които три за краткотрайно затворени след определяне на нарушавания.

зетите от обособените места за плуване проби се изследват в лабораторията на Националната здравна ревизия. Експертите ревизират за съществуване на ешерикия коли, колититър, стафилококов титър.

Пробите постъпват в лабораторията под избран номер.

Ако водата не потъмнее, откакто е престояла несъмнено време, значи не е нечиста.

След микробиологията стартира химичният разбор. При него се изследват шест индикатора.

В избрани количества субстанции като хлор, желязо, метан и други биха навредили на здравето на плажуващите. Важни за удобното положение на водата са равнищата на PH и хлор. За това отговорност носят притежателите на басейните.

По стандарт на здравното министерството равнищата на хлор би трябвало да са от 0,2 до 0,5, а на PH - от 6,5 до 8,5.

Завишеното PH можем да видим по мътната или със зеленикав нюанс вода.

Измервания в минералните басейни се правят по същия метод.

Освен с препарати, чистотата на водата се поддържа като непрекъснато се подменя с нова, тъй като мощната миризма на хлор може да изгони клиентите.

В ефира на „ Събуди се” кожният лекар доцент Развигор Дърленски предложи за по-голяма сигурност да изплакваме тялото си с вода от душа незабавно след излизане от басейна. А по-късно да нанасяме овлажняващи средства върху кожата си.

„ Когато се съблюдават хигиеничните правила, не е проблем и дребните деца да влизат в басейните”, безапелационен бе доцент Дърленски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР