Сезонът във водещия ски курорт в България - Банско, ще

...
Сезонът във водещия ски курорт в България - Банско, ще
Коментари Харесай

Пускат писти на Банско още за 8 декември

Сезонът във водещия ски курорт в България - Банско, ще бъде открит на 14 декември с присъединяване на олимпийския първенец Марио Мат от Австрия и куп изненади за гостите на курорта. По пистите в Банско към този момент има над 80 сантиметра сняг, с помощта на удобното време в последните дни, разкри маркетинг шефът на " Юлен " Иван Обрейков.

„ Тази заран в Банско беше минус осем градуса, доста студено, хубаво зимно време, всички улици са почистени. Официалният старт на сезона е на 14 декември. Много положителни температури за произвеждане на сняг, от три дни оръдията работят непрекъснато, от върха до 2000 метра има над 80 сантиметра сняг. Сега задачата ни е да вържем долните писти с нагоре, с цел да можем да отворим курорта. Ски легендата Марио Мат ще бъде посетител и ще открие сезон 2019/20. Откриването ще бъде много забавно и отново ще има награди”, съобщи на конференция през днешния ден Обрейков.

Той разкри също по този начин, че сега екипите на “Юлен работят и за по-ранното стартиране на част от пистите. Твърде евентуално е, както всяка година, част от оборудванията да работят още за студентския празник - 8 декември. Обрейков съобщи пред медиите, че идната седмица ще бъдат оповестени и цените на ски картите. „ Токът, горивото и водата костват доста и оказват въздействие върху цените, тъй че за момента не мога да кажа нищо, само че допускам, че доникъде на идната седмица ще стане ясно”, изясни Обрейков. Той сподели и седмата поредна статуетка за “Ски курорт номер 1 в България”, която Банско получи преди дни в Кицбюел.
 Новият кмет на Банско Иван Кадев съобщи, че туристическият отрасъл ще продължи да бъде главен за общината и ще може да разчита на нейната поддръжка. „ Ще продължим да надграждаме това, което все още са постигнали всички управленци на община Банско. Заедно с нашите сътрудници от туристическия отрасъл ще вършим всичко, което е по силите ни, с цел да обезпечаваме един добър и мощен туристически сезон. Имаме своите визии и съображения за това по какъв начин да се случат нещата. Туристическият отрасъл като водещ и структуроопределящ стопански отрасъл ще се радва на нашата поддръжка. Що се отнася до “Юлен” АД, ние имаме обичайно построени взаимоотношения, добра съгласуваност, взаимоотношения, които ще продължим предвид на възстановяване на качеството на продукта, който този отрасъл обезпечава за своите гости”, разяснява Кадев.

Кметът на курортния град разкри, че ще работи по построяването на втори кабинков въжен превоз. “В предизборната платформа и след това този проблем ще стои във вниманието ни
и ние с каквото можем да бъдем потребни, ще се стремим да решим този въпрос, само че към сегашния миг знаете, че се водят правосъдни каузи, чака се решение на Върховен административен съд, аз не мога да разясня решението. Каквото и да бъде то, ние ще го приемем и след това ще взимаме решения, с които да продължим работата по създаване на втори кабинков въжен превоз и уплътняване на ски зоната”, изясни Кадев.

В срещата с медиите взе участие и новият общоприет управител на “Кемпински хотел Гранд Арена Банско” Кристиян Руге. Той сподели за първи път и шестата статуетка, която завоюваха за “Най-добър ски хотел на България”, присъдена от Международната туристическа ски промишленост в Кицбюел. “За нас е голяма чест да бъдем определени за “Най-добър ски хотел на България” за шести път в последните 7 години. Тази премия ни слага на международната ски карта и способства за спомагателното разпространение на Банско като ски дестинация”, съобщи още Руге. Освен наградата от Кицбюел “Кемпински” в Банско бе определен тази година и за “Най-добър спа център в България”, а също по този начин и за “Най-добър начин на живот хотел на България”.
 Новост за 5-звездната перла на Банско е и новият основен готвач Никола Тодоров, който е стартирал кариерата си още през 2005 година в новооткрития тогава “Кемпински Хотел Гранд Арена Банско” и е минал през всички позиции. Под негово управление още на откриването на ски сезона гостите на хотела и звездата Марио Мат ще бъдат сюрпризирани с иновативникулинарни оферти. На 20 март 2020 година хотелът ще бъде хазаин на невиждано до момента в България елитно кулинарно събитие. Участие в него ще вземат 5 именити гост-готвачи, наградени общо с 9 Мишлен звезди. Те ще предложат 6-степенно меню, съпроводено с най-хубавото шампанско и изискани виновност от Франция и Италия.

По традиция за деня на откриването - 14 декември почитателите на зимните спортове ще бъдат сюрпризирани с доста игри и атрактивни награди. Шоуто стартира още в 8,30 ч. с “Открий злато в лифта”. От 11 ч. е регистрацията за игрите “Влез в тима на шампиона” и “Ловци на съкровища”. Първата ще започва в 11,00 ч., като два отбора от по 15 фенове ще бъдат водени в успореден слалом от Марио Мат и 5-кратният притежател на Семеен кодекс Марк Жирардели. Отборът победител ще получи и подобаващи награди.

В “Ловци на съкровища”, която стартира в 13,00 ч. ще има над 30 заровени ковчежета с атрактивни награди. Най-голямата измежду тях ще е чисто нов автомобил Ауди. Точно в 12,00 ч. по писта “Томба” ще се спуснат звездите и децата от ски учебно заведение “Юлен”. По същото време на “Бъндеришка поляна” ще започва и концерт на “Ъпсурт”. На площада в Банско също ще има доста страсти. От 16,30 ч. е кулинарният спектакъл с Ути Бъчваров. Час по-късно ще има концерт на фолклорни сформира от Банско. В 18,00 ч. е формалното разкриване на зимния сезон и гостите и звездите на международните ски. След това ще има и огромен празничен концерт с присъединяване на фолклорни сформира към читалище “Никола Вапцаров” в Банско.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР