Сезонът в Шампионската лига и Лига Европа трябва да бъде

...
Сезонът в Шампионската лига и Лига Европа трябва да бъде
Коментари Харесай

УЕФА: Шампионската лига трябва да приключи до 3 август

Сезонът в Шампионската лига и Лига Европа би трябвало да бъде завършен до 3 август. Това разгласи президентът на УЕФА Александър Чеферин. И двата шампионата бяха спрени поради ковид, като към момента не са се изиграли всички мачове от 1/8-финалите. Почти всички клубни шампионати в Европа също са спрени поради пандемията, като към момента не е ясно по кое време футболът ще бъде възобновен. Преди няколко дни УЕФА прати писмо на националните федерации, в което ги приканва да не приключват шампионатите и да създадат всичко допустимо мачовете да се изиграят. 

Чеферин разгласи, че може да има промени в Шампионската лига и Лига Европа, с цел да може и двата шампионата да бъдат приключени, само че изясни, че това би трябвало да се случи до началото на август.

" До 3 август и Шампионската лига, и Лига Европа би трябвало да бъдат приключени. Ние сме в изключителна обстановка, тъй че би трябвало да сме гъвкави във връзка с датите и на началния час на мачовете. Ако рецесията се облекчи по-рано, ще можем да стартираме мачовете по-рано ", съобщи Чеферин пред ZDF.

Президентът на УЕФА не изключва и вид да бъде изменен формата на турнирите само за оставащите мачове, с цел да може да бъдат приключени до началото на август. Според Чеферен вместо сегашните елиминации с по два мача, може да има единствено по един мач на безпристрастен терен.

" Може да играем в актуалната система с по два мача във всяка фаза, а може и да се играе единствено по един мач на безпристрастен терен. Засега е единствено алтернатива да има крайна осмица или крайна четворка. Единственото неверно решение, което можем да вземем в този момент, е мачовете да заплашват здравето и сигурността на играчите, почитателите и реферите. Но в случай че изискванията са безвредни, не виждам проблем ", добави президентът. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР