Сезонът в летните курорти в България започва официално на 15

...
Сезонът в летните курорти в България започва официално на 15
Коментари Харесай

Летният сезон започва, къде е най-изгодна почивката

Сезонът в летните курорти в България стартира публично на 15 май, само че действително нещата се случват след 24 май, разяснява в „ Здравей, България” по NOVA Диана Колчева, ръководител на Клуба на хотелиера.

Тя акцентира, че в интервала от 24 май до 25 юни, българските туристи могат да се възползват от всички ценови оферти и от чистото сега Черно море.

СРАВНЕТЕ ПЛАЖОВЕТЕ В БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Едноседмична отмора в четиризвезден хотел с ол инклузив в „ Слънчев бряг” може да излезе към 280-300 лева

На море в България или Гърция - преимущества и дефекти

Колко ще коства морето в България и Гърция това лято

Kои гръцки острови притеглят най-вече българи

По-голямата част от хотелите се приготвят, една дребна част от тях имат минимална претовареност от 10-15%. С всеки минал ден обаче потокът от туристи се усилва.

Цените в „ Слънчев бряг” стартират от 35 лв. за нощувка на човек и могат да стигнат до 200 лв. в петзвезден хотел с всички спомагателни услуги.

В Равда пък цените стартират от 30 лв. нагоре без храна в тризвезден хотел.

Диана Колчева посъветва туристите да гледат офертите за ден в платформите за онлайн резервации, където пониженията могат да доближат до 40%.

Тя акцентира, че сега хотелиерите в „ Слънчев бряг” желаят да трансформират имиджа на курорта и офертите са ориентирани главно към фамилни посетители с деца.

„ България става все по-популярна като дестинация. Има огромен интерес от страна на туристи от Европа, с помощта на нискотарифните компании. Очакванията са за 200 000 души повече спрямо предходната година. Наблюдава се отлив на съветски туристи”, разяснява Константин Занков от Института за разбори и оценки в туризма.

„ Българите към този момент пътуват доста по-често през годината, за по-кратък интервал. Така те избират и България, избират и Гърция. Гърция несъмнено е водач на пазара, следвана от Турция”, разясни Занков.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР