Сезонът в държавното първенство приключи този уикенд във Варна Кети

...
Сезонът в държавното първенство приключи този уикенд във Варна Кети
Коментари Харесай

Томова и Владимиров са шампионите в Гимкхана

Сезонът в държавното състезание завърши този уикенд във Варна

Кети Томова (Citroen Saxo) и Иван Владимиров (Opel Astra) завоюваха купите в държавното състезание по Гимкхана, което приключи този уикенд във Варна. Над 5000 души посетиха надпреварите в курортния комплекс Св. Св. Констанин и Елена и пред Катедралата в центъра на морската ни столица.

Владимиров стартира годината с победа в Дебелт и второ място в Сапарева баня, след което завоюва първата конкуренция във Варна и си обезпечи стабилен задатък по отношение на Калин Стефанов (Peugeot 206) преди финалното съревнование. В неделя провадиецът остана на трета позиция, само че Стефанов даже не откри място на подиума, което реши шампионата в интерес на неговия противник.

Това е трета купа за Иван Владимиров в Гимкхана, а Кети Томова (Citroen Saxo), която стана първенец при дамите, към този момент има четири. Томова приключи сезона с две първи и две втори места и не остави никакъв късмет на Петя Генчева (VW Polo), която завоюва конкуренцията в Сапарева баня.

В събота до Владимиров на подиума в Св. Св. Константин и Елена се качиха още Калин Стефанов и Емил Саралиев (Лада 2107). В сток класа първо място завоюва четвъртият в генералното класиране Красимир Йорданов (VW Polo), а победителка при дамите стана Кети Томова.

Неделната конкуренция в центъра на Варна подвигна още повече летвата поради големия интерес, както от страна на феновете, по този начин и от страна на участниците. Заради рестриктивните мерки на местоположението стартовия лист бе редуциран до 30 автомобила, като най-хубаво време даде Марин Калчев (Trabant 601), следван от Живко Живков (Лада 2107) и Владимиров. Красимир Йорданов още веднъж бе първи при немодифицираните коли, а при дамите победи Пламена Раева (Citroen Saxo).

„ Беше в действителност мъчно да създадем две качествени надпревари след всички проблеми, които съпътстват автомобилния спорт у нас в последно време, само че това ни даде спомагателна мотивация да покажем, че нещата могат да се случват даже и в сходна тежка обстановка “, разяснява Георги Русев от АСК „ Флат-Аут “.

„ Страшно сме удовлетворени, че вдигнахме още повече летвата освен за варненския кръг, само че и за Гимкхана като цяло и се надявам, че ще продължим в същия дух и следващата година. Имаме куп хрумвания и ще създадем всичко, което зависи от нас, с цел да развиваме шампионата. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР