Сезонът в българската Национална баскетболна лига нямаше как да се

...
Сезонът в българската Национална баскетболна лига нямаше как да се
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Сезонът в НБЛ нямаше как да се доиграе

" Сезонът в българската Национална баскетболна лига нямаше по какъв начин да се доиграе ", счита треньорът на мъжкия внушителен отбор Росен Барчовски. Специалистът е склонен с решението на Управителния съвет от четвъртък.

След съществено напрежение беше решено шампионатът да не се доиграе, а извънредно класиране да не бъде съставяно.

" Всички клубове се сплотиха към това, само че точно те предрешиха нещата. Голяма част от тимовете освободиха своите чужденци още в средата на март, когато стартира изключителното състояние. В множеството клубове това са най-класните играчи. Сега е доста мъчно да се завърнат " - добави Росен Барчовски. - " Решението е тежко, само че виждате какво се случва и в другите спортове. Във волейбола се заприказва за правосъдни каузи. Навсякъде по света това е проблем. Нормално е да има напрежение, откакто хвърлени толкоз старания и средства. "

Най-голяма полемика от решенията на Управителния съвет провокира изборът на трите тима с квоти за европейските клубни шампионати. Селекцията падна върху Топ 3 от предходната спортна година - Балкан, Левски Лукойл и Берое.

" ФИБА най-вероятно ще търси в допълнение тимове, които да вземат участие в тези шампионати, тъй като доста бюджети ще намалеят " - счита Росен Барчовски. - " Напълно е допустимо да имаме и четири участници. Не трябваше да се избързва с решенията за квотите. "

Първенството при дамите, втория ешалон на мъжете и детско-юношеските шампионати могат да се доиграят и до Нова година, а мнението на Барчовски - " При дамите има два тима, които се борят за първото място и още два за бронзовите медали. Същото е ситуацията в " А " група при мъжете ", заключи селекционерът.

" Раздорите сред водещите клубове няма да се отразят на взаимоотношенията сред баскетболистите в националния тим ", уверен е Барчовски.

" Една от най-силните черти на отбора е духът и другарството " - добави именитият треньор и баскетболист. - " Беше изработен неволен опит това да се скапе. За благополучие не се получи. Момчетата са рационални. По-големият проблем е това, че европейското състезание беше отсрочено за 2022 година Не е ясно по какъв начин ще се проведат квалификациите, където тръгнахме добре. "

България Днес
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР