Сезонът се поднови и след близо две седмици пауза ЦСКА

...
Сезонът се поднови и след близо две седмици пауза ЦСКА
Коментари Харесай

Футболният катарзис на ЦСКА...

Сезонът се възобнови и след близо две седмици пауза ЦСКА още веднъж реализира победа. " Армейците " се постановиха с 2:1 против състава на Арда, само че както и в предния мач - триумфът не пристигна по никакъв начин елементарно.

Стойчо Младенов бе направил няколко промени в състава, само че те бяха разумни и обосновани. Юга и Турицов висяха с картони и наставникът призна, че е желал да ги резервира за значимия мач с Лудогорец.

Двубоят стартира и ЦСКА позволи гол от съблекалнята. Корнер, заучено състояние и 0:1. Последваха кошмарни минути пред вратата на Густаво Бусато. Всеки корнер беше голова заплаха, всяко центриране внасяше ужас, тимът от Кърджали пробиваше от всякъде, стреляше към вратата и бе натикал ЦСКА в неговото поле. И всичко това се случваше на стадион " Българска войска ", в дома на " алените ".
 Снимка 554211
Източник:

Спорно е дали ЦСКА влезе отпуснато в мача или самият ранен гол стъписа играчите в алено, само че към 20 минути тимът просто не беше на себе си. Може би Арда също съумя да изненада по някакъв метод. Винаги е доста неприятно да играеш против тим с нов треньор. Футболистите се пробват да се потвърдят пред новия ментор, а и Славко Матич бе сменил тактиката на тима. Така че предпоставки за тези кошмарни минути не липсват.

След 20-та минута към този момент се видя, че ЦСКА стана много по-агресивен тим. " Червените " започнаха да печелят съвсем всички единоборства, започнаха да си подават, съумяха да се изнесат в по-предни позиции и сътвориха няколко положителни положения, при едно от които Караджов със сетни старания избави удар на Кайседо и топката се отби от гредата.
 Снимка 554229
Източник:

Второто полувреме пък си беше напълно за по-добрият тим, а точно този на домакините. В рамките на единствено 90 минути...ЦСКА изживя един футболен катарзис. Стойчо Младенов направи две корекции на почивката и това безспорно даде нужния резултат. Амос Юга и Варела превзеха центъра и връзките с крилата към този момент се получаваха много по-успешно. Йомов направи няколко съвършени пробива, всеки от които завършваше с заплаха пред вратата на гостите в този дуел.

В последна сметка разумното се случи и ЦСКА съумя да обърне развоя на мача в своя изгода. Днес се получи, само че в различен ден и против различен противник може и да не стане. Това беше мач, в който ЦСКА самичък си усложни живота и изпили нервите на своите последователи до краен лимит. Щеше да е извънредно неприятно за " алените " да се препънат още при започване на идната тежка серия от мачове и безусловно да обезсмислят борбата за купата.
 Снимка 554241
Източник:

В навечерието на следващия европейски мач и идния конфликт с Лудогорец, ЦСКА не съумя да убеди, че е квалифициран за тези трудности. Все отново има и позитивни неща, а най-хубавото естествено е, че тимът сподели темперамент и си взе трите точки. Другото има време да се поправя.

И най-после ще засегна тематиката за Варела при промяната му. Аржентинецът се появи на почивката и бе сменен в 89-а минута. Той очевидно реши, че го сменят тъй като не се е справил добре и красноречиво показва, че не е склонен с треньорското решение. Не се случва за първи път футболист да влезе и да бъде сменен по-късно. Това си беше чисто тактическа промяна, а Стойчо Младенов просто искаше да ускори отбранителния вал на тима.

Варела си свърши работата съвършено и не разбирам за какво реагира по този начин. Все отново промяната е в последната минута. Обратът е налице и просто излизаш, обираш аплодисментите, получаваш поздравления от треньорите и точка. Никой не може да показва такова държание пред институцията треньор на ЦСКА...независимо кой е той. Но разбирам, че такива неща се случват, под въздействие на страсти всеки може да си изпусне нервите, а в този мач такива несъмнено не липсваха. Убеден съм, че той ще разбере грешката си и това повече няма да се повтори.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР