Сезонът не стартира добре по ред причини: външна конкуренция, загуба

...
Сезонът не стартира добре по ред причини: външна конкуренция, загуба
Коментари Харесай

Експерт: 10-30% отлив на туристи, но сезонът не е свършил

Сезонът не започва добре по ред аргументи: външна конкуренция, загуба на някои от нашите обичайни пазари, както и неприятното време – първата половина на юли беше неприятно времето, а той нормално е от най-силните, заради което сезонът малко или доста се изтегли към есента. И сега има огромни хотели, които имат посетители и чакат посетители до 10-15 октомври. Това съобщи в студиото на ФАКТИ специалистът, съветник и учител по туризъм Димчо Тодоров.

„ Загубата на интерес към Българското Черноморие не е реалност, само че има някои отрицателни трендове, които въздействат върху туризма и върху резултатите. Има някои данни устни от Министерството на туризма, че сезонът сравнен с 2018 година е същият. По мои данни и на сътрудници също от Асоциацията на специалистите в туризма, от 10 до 30% имаме спад на туристите по Черноморието (като цяло български и задгранични – бел. ред.).

Тук към този момент приказваме за пазари – съветският пазар е сгънат, немският пазар е сгънат, за сметка на българите и за сметка на румънците, които съгласно някои хотелиери са избавили сезона “, сподели Тодоров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР