Сезонът на слънчевия загар е. Дерматологът д-р Айлин Шеф се

...
Сезонът на слънчевия загар е. Дерматологът д-р Айлин Шеф се
Коментари Харесай

Слънцето – враг или приятел на кожата?

Сезонът на слънчевия тен е. Дерматологът доктор Айлин Шеф се прибра преди дни от международния конгрес по дерматоскопия.

Тя изясни в студиото на „ Тази неделя “, че бенките са доброкачествени формирания, които се появяват в ранна детска възраст и се развиват през годините. При това изменение пациентът би трябвало да следи дали бенката трансформира своя цвят, размера, дали кърви. Тогава би трябвало да се обърне към доктор, изрично предложи тя.

В студиото тя сподели своя дерматоскоп. Д-р Шеф изясни, че прегледът при кожен лекар се прави на цялото тяло на пациента. Тя изрично отхвърли премахването на бенките да води до развиването на рак на кожата. По думите ѝ 80% от рака на кожата поражда от нови петна, които се появяват.

Докторът изясни, че би трябвало да се внимава с излагането на слънце, тъй като то също способства за разпространяването на бенките. Според нея би трябвало да се ограничи излагането на слънце в ранна детска възраст, с цел да се предотвратят изгарянията, защото това усилва риска от развиването на злокачествени формирания.

Тя предложи да нанасяме слънцезащитен крем всеки ден даже в градски условия, като най-подходящият фактор за това е 15. Така ще понижим риска от рак на кожата с 40-50%, добави тя.

По думите ѝ научно потвърден е фактът, че изгарянията в солариумите усилват риска от рак на кожата с 75%. Относно какви слънцезащитни кремове да се употребяват тя съобщи, че най-полезна е здравната козметика, защото е научно изследвана и съставките ѝ са по-чисти.

Понятието загар няма по какъв начин да е здравословно, изясни тя. По думите ѝ почерняването е вид отбрана за кожата от разновидности.

За хубава кожа тя предложи хидратация и добър сън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР