Сезонът на Серия А може да бъде удължен до септември

...
Сезонът на Серия А може да бъде удължен до септември
Коментари Харесай

Сезонът в италианската Серия А може да бъде удължен до септември или октомври

Сезонът на Серия А може да бъде продължен до септември или октомври, съобщи президентът на италианската федерация по футбол (FIGC) Габриеле Гравина и предизвести, че може да има " лавина от правосъдни разногласия ", в случай че купата не бъде решена на терена.

Серия А е прекъсната от 9 март поради пандемията от ковид, която лиши досега близо 16 хиляди живота в Италия, съвсем четвърт от общата смъртност в международен мащаб. Няколко президенти на клубове предложиха сезонът да бъде анулиран.

Но Гравина е наясно какво да чака, единствено като си спомни преди 2 години какво се случи с изваждането на няколко тима от Серия Б. Поредицата от правосъдни каузи, обжалвания и връщания на проблеми забавиха шампионата с два месеца. А в този момент ще става дума за шампионска купа.

" Единственият сериозен метод за справяне със незабавна обстановка от този вид е завършването на шампионата за сезон 2019-2020 до края на тази година ", съобщи президентът на FIGC в предаването Доменика Спортива на държавната телевизия RAI.

" Работим върху цяла поредност от вероятни решения, с цел да намерим най-хубавия вероятен метод за нашето състезание. Питате ме дали можем да приключим шампионата през септември или октомври? Да, това е една от хипотезите, върху които сме се фокусирали. Трябва да знаете, че се опитваме да отстраним бъркотиите освен за сезон 2019/2020, само че и за сезон 2020/2021, който следва, споделя още шефът на италианския футбол.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР