Сезонът на пресните картофи е обявен за открит! Сега можете

...
Сезонът на пресните картофи е обявен за открит! Сега можете
Коментари Харесай

Ястия от пресни картофи: Списък с най-успешните рецепти

Сезонът на пресните картофи е разгласен за открит! Сега можете да се насладите на тази ароматна гарнитура. Знаете ли, че варените картофи най-добре резервират вкусовите си качества, само че в случай че не ги слагате в студена, а в кипяща вода? Така кореноплодните резервират сладките си нотки.

Искаме да разсеем мита, че пресните картофи могат да се готвят единствено, като се варят, по тази причина подготвихме за вас асортимент от най-успешните предписания. Не се опасявайте да експериментирате, ще бъде доста вкусно.

Пресни картофи с копър

Ще ви трябват:

1-1,5 кг пресни картофи 100-150 грама краве масло сол на вкус 1 връзка копър 2-3 скилидки чесън

Начин на подготвяне:

Използвайки железна гъба, почистете картофите. Измийте ги добре и ги сварете в подсолена вода.

Докато картофите се готвят, измийте и нарежете копъра, обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно.

Когато картофите са подготвени, излейте водата от тенджерата, прибавете маслото към картофите, изсипете нарязания чесън и копър. Покрийте тенджерата с похлупак и разклатете наличието ѝ.

Оставете картофите под похлупак в продължение на 5 минути, с цел да им позволите да обхванат всички аромати. Преди да сервирате, поставете картофите в дълбока купа и излейте маслото, оставащо в тенджерата.

Печени пресни картофи

Ще ви трябват:

1 кг пресни картофи 5 скилидки чесън клонка розмарин 1 връзка копър 100 грама краве масло сол на вкус черен надробен пипер на усет

Начин на подготвяне:

Използвайте железна гъба, с цел да почистите картофите. Нарежете ги на половина и ги сварете в кипяща подсолена вода, до момента в който не станат подготвени на половина (за 10 минути).

След това излейте водата. Сложете картофите във форма за печене, прибавете обеления счукан чесън, сол и черен пипер. Нарежете маслото на дребни кубчета и разпределете върху картофите, прибавете и розмарин.

Изпратете във фурната на 180 градуса в продължение на 40 минути. По време на готвенето предлагаме от време на време да разбъркваме картофите. Преди да сервирате, поръсете с нарязан копър.

Пресни картофи със сирене сулугуни

Ще ви трябват:

1 кг пресни картофи 3-5 скилидки чесън 2 супени лъжици краве масло 200 грама сирене сулугуни свежи зелени подправки на вкус сол на усет

Начин на подготвяне:

Обелете картофите от кората с железна гъба. Поставете картофите в подсолена вряла вода и ги гответе 15 минути. След това изсипете водата и прецедете.

Обелете и намачкайте чесъна. Поставете маслото в загрят тиган, разтопете го и прибавете чесъна, оставете маслото да се накисне за 20 секунди и махнете тигана от огъня.

Сварените картофи сложете във форма за печене и ги изсипете върху разтопеното масло. Нарежете сиренето сулугуни на резени от по 1,5 см и покрийте с него картофите. Изпратете в авансово загрята фурна на 200 градуса и гответе, до момента в който сиренето се разтопи и придобие златист цвят.

Пържени пресни картофи

Ще ви трябват:

1 кг пресни картофи 2-3 супени лъжици слънчогледово олио 1 връзка копър сол на вкус 1 ч.л. краве масло

Начин на подготвяне:

Измийте добре и подсушете картофите. Напълнете тенджера или бездънен тиган със слънчогледово олио.

Поставете картофите в тенджера дружно с маслото и ги запържете, като от време на време разклащате. Гответе 15-20 минути под похлупак.

Измийте и нарежете копъра, обелете и нарежете на ситно чесъна. Поръсете картофите с копър и чесън, разбъркайте добре и запържете под похлупак за още няколко минути. В края на готвенето прибавете масло, разбъркайте и махнете от огъня.

Салата от пресни картофи

Ще ви трябват:

500 грама пресни картофи 200 грама зелен фасул 120 грама сардини в олио една шепа маслини без костилки сока от половин лимон 1 супена лъжица зехтин сол на вкус черен надробен пипер на усет

Начин на подготвяне:

Измийте и нарежете картофите на 3 елементи. Сварете ги. Зеления фасул също го нарежете и го поставете в тиган за 3 минути, малко преди картофите да са подготвени. Излейте водата от картофите и охладете зеленчуците.

Вижте още: Пригответе си арабска самоса в домашни условия

Сложете сардините в салатата, прибавете сол, черен пипер, лимонен сок и разбъркайте с вилица. Добавете тънко нарязаните маслини, варените картофи и зеления боб, прибавете зехтин, разбъркайте добре, оставете за 15 минути и сервирайте.

Надяваме се, че сме попълнили вашия боеприпас от сполучливи предписания. Препоръчваме ви да приготвите едно от тези ястия, когато отивате измежду природата, тъй като нищо не е в естетика с картофите по-добре от сочните шишчета. Ако ви хареса публикацията, я споделете с приятелите си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР