Сезонът на настинките и грипа е в разгара си. Вместо

...
Сезонът на настинките и грипа е в разгара си. Вместо
Коментари Харесай

Чаят и виното помагат срещу настинка и грип

Сезонът на настинките и грипа е в разгара си. Вместо да се любуват на празниците, на мнозина се постанова да понасят възпалено гърло, упорита кашлица, главоболие. Консумацията на повече чай и вино обаче може да помогне за справяне с острите грипни признаци, настояват американски откриватели, представени от в. " Дейли експрес ".

Черният чай и аленото вино съдържат флавоноиди - субстанции, известни с антиоксидантните и противовъзпалителните си свойства. При разграждането им от характерни чревни бактерии се отделя химикал, който подтиква имунната реакция. " Флавоноидите всекидневно участват в менюто ни. Това, на което натъртва актуалното проучване е, че те си спомагат с чревни микроби, с цел да ни защищават от грип и други вирусни инфекции, написа novini.bg.

Това значи, че е значимо освен изобилното им наличие в храната, само че и задействането на точните микроорганизми, които да ги употребяват, с цел да управляват имунната реакция ", изясняват създателите на проучването от Вашингтонския университет. Веднъж разпознали характерните чревни бактерии, експертите са открили, че при разграждането на флавоноидите те създават избран химикал, който провокира имунна реакция.

В проби с химикала, наименуван DAT, при третирани с него инфектирани с грип мишки са следени по-малко белодробни увреждания, в сравнение с при нетретирани гризачи. Третирането с въпросния химикал не лекува грипната зараза, а единствено отслабва признаците. " Микробите и DAT не защищават от самата зараза, само че химикалът пречи на имунната система да нанесе по-сериозни провали на белодробните тъкани ", означават откривателите. По данни на Световната здравна организация в света годишните смъртни случаи, свързани с грип, са сред 250 000 и 500 000.

тагове чай вино грип настинка
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР