Сезонът на настинките е вече тук и вместо да чакаме

Сезонът на настинките е вече тук и вместо да чакаме ...

7 начина се предпазим от сезонните настинки.


Сезонът на настинките е вече тук и вместо да чакаме грипът да ни завари неподготвени можем да се погрижим за своето здраве навреме. Предлагаме ви следващите съвети, които могат да ви помогнат да пропуснете някой грип и да се наслаждавате на времето:

Витаминен шот

Витаминният шот ще ни служи като ваксина срещу таз годишните вируси. Най-хубавото е, че можете да си набавите необходимите плодове и зеленчуци от всеки супермаркет и да пиете всеки ден от богатата гама витамини. Така ще подсилите имунната си система.

Хранете се със здравословни продукти

Спазването на чист режим не е трудно, тук не говорим за глобални промени в начина на хранене, защото целта не е да причиняваме още стрес на организма. Спазвайте лесното правило: хранете се с продукти във всеки цвят от дъгата. Хапвайте зелени зеленчуци, свежи червени и зелени чушки, моркови, сладки картофи, домати и боровинки.

-Снабдявайте организма с повече Витамин С

Цитрусовите плодове са чудесна алтернатива на ампулите или хапчетата от аптеките. Не забравяйте, че лютите чушки също са много добър източник на Витамин С.

-Изберете бобови храни и зелени зеленчуци богати на цинк

Тези храни са богати на протеин и цинк.  Две ключови съставки, които ги правят едни от най-подходящите храни, с които можем да подсилим организма. 

-Хранете се с ядки и семена

Витамин Е има функцията на антиоксидант, ключова при  здравословна диета. Освен това, ядките са много вкусни. Не прекалявайте с количествата, защото ядките засищат бързо.

-Осигурете си пробиотик

Източник: jenite.bg