Сезонът на настинките е вече тук и вместо да чакаме

...
Сезонът на настинките е вече тук и вместо да чакаме
Коментари Харесай

7 начина се предпазим от сезонните настинки

Сезонът на настинките е към този момент тук и вместо да чакаме грипът да ни завари неподготвени можем да се погрижим за своето здраве в точния момент. Предлагаме ви идващите препоръки, които могат да ви оказват помощ да пропуснете някой грип и да се наслаждавате на времето:

Витаминен шот

Витаминният шот ще ни служи като ваксина против таз годишните вируси. Най-хубавото е, че можете да си набавите нужните плодове и зеленчуци от всеки супермаркет и да пиете всеки ден от богатата гама витамини. Така ще подсилите имунната си система.

Хранете се със здравословни артикули

Спазването на чист режим не е мъчно, тук не приказваме за световни промени в метода на хранене, тъй като задачата не е да предизвикваме още стрес на организма. Спазвайте лесното предписание: хранете се с артикули във всеки цвят от дъгата. Хапвайте зелени зеленчуци, свежи червени и зелени чушки, моркови, сладки картофи, домати и боровинки.

-Снабдявайте организма с повече Витамин С

Цитрусовите плодове са чудесна опция на ампулите или хапчетата от аптеките. Не забравяйте, че лютите чушки също са доста добър източник на Витамин С.

-Изберете бобови храни и зелени зеленчуци богати на цинк

Тези храни са богати на протеин и цинк. Две основни съставки, които ги вършат едни от най-подходящите храни, с които можем да подсилим организма.

-Хранете се с ядки и семена

Витамин Е има функционалността на антиоксидант, основна при здравословна диета. Освен това, ядките са доста вкусни. Не прекалявайте с количествата, тъй като ядките засищат бързо.

-Осигурете си пробиотик
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР