Сезонът на клей винаги е бил един от най-интересни периоди

...
Сезонът на клей винаги е бил един от най-интересни периоди
Коментари Харесай

Интересни времена: Мъри срещу Монфис в първи кръг на Чалънджър


Сезонът на клей постоянно е бил един от най-интересни интервали от годината. Поредното доказателство за това е започващият на следващия ден Чалънджър шампионат в Екс-ан-Прованс. Множество топ играчи от ATP Тура, които отпаднаха рано от Мастърса в Мадрид, взеха решение да поддържат форма с конкуренция от по-нисък сан през актуалната седмица.

Така се стигна до забавната обстановка полуфиналист от Australian Open да играе на Чалънджър единствено четири месеца след чудесното си показване в Мелбърн. Световният №17 Томи Пол оглавява схемата във Франция и чака на осминафинала Жофри Бланканьо или квалификант.

Най-интересният конфликт от първи кръг обаче несъмнено е този сред Анди Мъри и Гаел Монфис. Трикратният първенец от Големия шлем съобщи, че е окуражен да се показа мощно на Ролан Гарос, само че е в серия от четири следващи провали и към момента няма победа на клей през сезона. От своя страна Ла Монф продължава да чака първия си триумф след едвам четири изиграни мача през годината, като в първия кръг на ATP 250 конкуренцията в Баня Лука загуби с 4-6, 3-6 от Иржи Лехечка.

До момента двамата ветерани са се изправяли един против различен шест пъти, като салдото е 4-2 в интерес на Мъри. Последният им дуел бе преди съвсем десетилетие – на четвъртфинала на Ролан Гарос през 2014, където британецът надви трагично с 6-4, 6-1, 4-6, 1-6, 6-0.

Освен Томи Пол, другите топ сложени в Екс-ан-Прованс са Брендън Накашима, Адриан Манарино и Майкъл Имер, а измежду участниците са още Беноа Пер и Давид Гофен, които ще се изправят един против различен на старта.

Пълния чоп за шампионата в Екс-ан-Прованс можете да видите ТУК:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР