Сезонът на клей е вече тук, като неговото начало бе

...
Сезонът на клей е вече тук, като неговото начало бе
Коментари Харесай

Маракеш: Оже-Алиасим с безкомпромисен старт, Музети надви четвъртия поставен

Сезонът на клей е към този момент тук, като неговото начало бе сложено с тазседмичните съревнования на алено в Хюстън и Маракеш. Водач на схемата в мароканския град е Феликс Оже-Алиасим, който откри присъединяване си с решителен триумф, реализиран над участващия с " уайлд кард " представител на домакините Елиът Беншетри. Канадецът се нуждаеше от по-малко от час и половина, с цел да пречупи съпротивата на международния №436 и да се поздрави с успеха след крайното 6:3 6:3, осигурявайки си място в осминафиналната фаза, където го чака среща с Алекс Молчан.

Още през цялото време на дуела любимецът постановяваше извънредно високо движение на игра, което се оказа недостижимо за по-нискоранкирания му конкурент, и по този начин се стигна до ранен пробив в актива на Оже-Алиасим. Той бе безукорен в изявите си от сервис линията и без да среща каквито и да било усложнения, поддържаше преднината си в резултата, преди да осъществя втори брейк в деветия гейм, с който поведе в общия резултат.

Втората част предложи по-голяма конспирация, защото локалният представител демонстрираше по-голяма убеденост в дейностите си и съумя да доближи до 5 благоприятни условия за пробив в хода на сета, само че топ поставеният не разреши те да бъдат материализирани. От своя страна, канадецът се възползва още от втория си късмет, с цел да реализира пробив в четвъртия гейм, който се оказа и решителен за изхода на мача в негова изгода.

Felix Auger-Aliassime Makes Fast Start On Marrakech Debut | ATP Tour
— SwaveDigest (@SwaveDigest)

В друга среща от програмата Лоренцо Музети подсети за отличните си изяви на алено от предходната година, когато поведе с 2:0 сета против Новак Джокович на Ролан Гарос, преди международният №1 да сътвори цялостен поврат. Днес италианецът още веднъж впечатли с играта си, извела го до триумф в поредни сетове над поставения под номер четири в схемата Алберт Рамос Виньолас - 7:6(5) 6:1, а в идващия стадий му следва да се изправи против Карлос Тебрнер в борба за място на четвъртфиналите.

Дебютната част бе извънредно оспорвана, като огромна част от геймовете доближиха до тъждество. Двамата състезатели не бяха по никакъв начин безапелационни от начален удар, заради което станахме очевидци на голям брой благоприятни условия за пробив, четири от които бяха материализирани. Така тайбрек трябваше да дефинира спечелилия в сета, като там испанецът поведе с 4:1, само че след това позволи фрапантен спад в равнището си и загуби 6 от идващите 7 точки, с което откриващата част бе прибавена към сметката на Музети.

Този процес на събитията даде нужния подтик на италианеца, който още от първите минути на втория сет откри цялостна доминация на корта, с цел да си обезпечи постоянен задатък от 4:0 гейма, а от там насетне късмет за поврат пред Рамос Виньолас нямаше.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР