Сезонът на грипа и настинките е в разгара си, а

Сезонът на грипа и настинките е в разгара си, а ...

Алкохолът и преработените храни отслабват имунитета.


Сезонът на грипа и настинките е в разгара си, а освен тях в живота на хората по цял свят нахлу и новият коронавирус COVID-19, заради който се намираме в извънредно положение. Всички тези патогени, а и още, подлагат на сериозно изпитание устойчивостта и функциите на имунната ни система. Тя е изложена на голям риск, особено с някои вредни навици, с които намаляваме собствения си имунитет.

Кои са тези грешки в нашето ежедневие, които отслабват имунитета?

Не си оставяте време за почивка и грижа за себе си

Както физическото здраве, така и психическото са от значение за състоянието на имунната система. Когато не си давате достатъчно време за почивка, не се грижите за това да се чувствате добре и не се стараете да намалявате нивата на стрес в тялото, имунната система отслабва своите съпротивителни сили. Ето защо се разболявате повече, когато живеете и работите на бързи обороти без да си подарявате малките моменти на релакс всеки ден.

Ядете много преработени храни

В преработените храни се съдържат големи количества добавени рафинирани захари. Те се явяват допълнителни излишни калории към дневния прием. Освен тях в преработените храни се съдържат различни изкуствени оцветители, консерванти, подобрители. Всички те влияят зле на организма и отслабват имунната система.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
По публикацията работи: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg