Сезонът на Бундеслигата стартира на 18 септември с мач между

...
Сезонът на Бундеслигата стартира на 18 септември с мач между
Коментари Харесай

Бундеслигата стартира на 18 септември, съкращават зимната пауза

Сезонът на Бундеслигата започва на 18 септември с мач сред Байерн Мюнхен и Шалке 04. Този път конкуренцията ще има единствено 11-дневна зимна отмора, защото Германската футболна лига приспособява графика на фона на пандемията COVID-19.

Ако баварците стигнат до финала на Шампионската лига на 23 август, ще им бъдат предоставени няколко спомагателни дни за отмора. Борусия (Дортмунд) започва сезона си против Борусия Моенхенгладбах.

The countdown is on until opening weekend #Schedule2020 pic.twitter.com/Etukf1JVhk
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) August 7, 2020
Клубовете ще имат по-кратка от нормалната зимна отмора, като сезонът стопира на 21 декември и възобновяват на 2 януари, с цел да се включат в отговорностите на националния тим и мачовете за европейските шампионати. Последният сезон беше пресечен за два месеца от пандемията, преди да се възобнови през май и да завърши в края на юни.

Мачът за Суперкупа сред Байерн, който направи дубъл и подгласниците в лигата Борусия Дортмунд ще се играе на 30 септември.
ЦЯЛАТА ПРОГРАМА НА БУНДЕСЛИГАТА ЗА СЕЗОН 2020/21
Ръководството на Бундеслигата работи върху идея, която да разреши на стеснен брой почитатели да участва на стадионите, когато сезонът се рестартира. Германското държавно управление забрани феновете за всички значими събития до 31 октомври. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР