Сезонът на Арина Сабаленка след Аустрелиън Оупън не се развива

...
Сезонът на Арина Сабаленка след Аустрелиън Оупън не се развива
Коментари Харесай

Среднощна драма в Щутгарт: Сабаленка се спаси след контузия на близката си приятелка Бадоса

Сезонът на Арина Сабаленка след Аустрелиън Оупън не се развива по мечтания метод за нея. След триумфа в Мелбърн, белоруската е записала 3 победи и 3 загуби. Днес в Щутгарт Сабаленка имаше нелеката задача да срещне една от най-хубавите тенисисти на клей точно на клей, в лицето на нейната най-хубава другарка в Тура, Паула Бадоса. Техният дуел имаше капацитета да стане един от претендентите за " мач на шампионата ", но при резултат 7:6(4), 4:6, 3:3, Бадоса бе принудена да прекрати прибързано съпротивата си, заради следващата си злополучна контузия. Така на четвъртфиналите Сабаленка ще чака победителката от сред Маркета Водрушова и Анастасия Потапова.

Първият сет бе същинска физическа борба, най-много провокирана от силовия жанр на игра на Сабаленка. Въпреки това, Бадоса не изглеждаше подготвена да отстъпи на международната номер 2, поддържайки личното си високо движение на игра. Солидната игра на испанката донесе своите резултати и в шестия гейм някогашната номер 2 съумя да поведе с пробив. Двукратната шампионка на Аустрелиън Оупън обаче резервира самообладание и изравни резултата. Последваха равностойни минути и в последна сметка се стигна до тайбрек, където Бадоса още веднъж подвигна темпото си на игра и завоюва две от първите три точки, единствено че Сабаленка незабавно навакса пасива си и се наложи със 7:4 в тайбрека, откакто беше отразила сетбол в 12-ия гейм.

Загубеният първи сет стимулира Бадоса при започване на втория. Испанката осъществя ранен пробив над една от най-хубавите тенисисти във връзка с началния удар, а в идващите минути като че ли подсети на себе си от интервала, в който беше в топ 10. Макар и Сабаленка да продължаваше да бъде конкурентна, грешките й, провокирани от безапелационната игра на Бадоса, се увеличаваха с всеки минал миг и това разреши на иберийката напълно да поеме самодейността в сета. Точно преди края на втората част обаче поредна травма прекъсна ритъма й. Испанката взе решение да продължи с мача и макар физическите си проблеми съумя да изравни сетовете.

Физическият дискомфорт от края на втората част не попречи на Бадоса да бъде конкурентна на по-високо ранкираната тенисистка, макар че испанката съумя да поведе с ранен пробив. Сабаленка обаче бързо се активизира и съумя да се завърне в играта, а при 3:3 болката в бедрото на Бадоса още веднъж се появи, като за тенисистката ситуацията стана непостижимо и по този начин тя бе принудена да се откаже от срещата.

Aryna Sabalenka advances as Paula Badosa withdraws during their 3rd set in Stuttgart due to injury.

They share a hug at the net.

Paula starts to cry & Aryna gives her some words of encouragement.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР