Сезон 2023 във Формула 1 стартира с двойна победа на

...
Сезон 2023 във Формула 1 стартира с двойна победа на
Коментари Харесай

Sportal Motorsport: Доминация на Ред Бул и Верстапен ли ни очаква през 2023?

Сезон 2023 във Формула 1 започва с двойна победа на Ред Бул и доста безапелационно показване на международния първенец Макс Верстапен и съотборника му Серхио Перес в Бахрейн. Може ли обаче да се вършат заключения за целия сезон от едно съревнование, освен това, извършено на трасе, което е доста характерно и друго от останалите писти?

Водещите на Sportal Motorsport Георги Иванов и Евгени Въков дискутират представянето на Верстапен и Ред Бул – мощните страни на старта на акцията им и какво попречи на противниците им да ги догонят.

Което ни води до идната тематика – какво тъкмо се обърка при Ферари, че преди отпадането си Шарл Леклер изостана от двамата водачи, а Карлос Сайнц загуби борбата с Фернандо Алонсо за последното място на подиума? И естествено, какъв брой е огромна рецесията в Мерцедес?

Двукратният международен първенец Алонсо и Астън Мартин бяха приятната изненада на старта на сезона, испанецът взе своя подиум №99 във Формула 1, а от отбора дадоха обещание че AMR23 занапред ще става по-силен, а дружно с това и надпреварите по-интересни. Двубоят на Алонсо с Люис Хамилтън на „ Сахир ” пък сигурно ще остане измежду класиките на Формула 1.

И няма по какъв начин да пропуснем дебюта на българския водач Никола Цолов във Формула 3 – две тежки, само че забавни и значими надпревари за Никола в Бахрейн. Цолов показва скорост, само че нямаше шанс и му се струпаха много санкции. Но дебютът му в този толкоз оспорван шампионат не остана неусетен.

Приятно гледане!

Снимки: Gettyimages | Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР