Сезон 2020 е на път да завърши официално, както повелява

...
Сезон 2020 е на път да завърши официално, както повелява
Коментари Харесай

Бобошево слага край на мотокрос сезона в България

Сезон 2020 е на път да приключи публично, както повелява традицията, с 64-тото издание на обичайния мотокрос в град Бобошево – Гран При Бобошево 2020. 63 издания на това съревнование досега имат своята голяма роля и място в българската мотоциклетна история и Бобошево №64 се явява разумния свършек на един много къс и сложен, само че изпълнен с доста страсти мотокрос сезон. На процедура, доста състезатели точно в Бобошево дават началото на своята зимна отмора, стартират тренировки в нов клас с нови мотоциклети и не на последно място се борят за обичайна премия за спечелилите която е под формата на стомна бобошевско вино.

Без подозрение, интервалът който предхожда организацията на надпреварата е един от най-трудните в неговата дългогодишна история, само че ентусиазма на Община Бобошево и феновете на мотокроса в района заслужава почитание даже и при тази неподходяща среда за спорта сега. През последните години Община Бобошево вложи доста старания с цел да усъвършенства изискванията за състезателите, които ще премерят сили в неделния ден, бяха направени не-малко модификации по спортното трасе, като през годините само незаменимо остава „ аленото нанагорнище “. „ Червеното нанагорнище “ или „ аления хълм “, както е прочут този детайл в мотокрос фолклора е една дребна, само че значима част в конфигурацията на трасето, което е най-вече песъкливо, с наклонност за съществено изкопаване в течение на спортния уикенд, което го класифицира като мъчно и изморително.

Както постоянно, в Бобошево ще забележим доста мотоциклетни призьори, които са дали своя принос за развиването на спорта, някой като участници, други като посетители и това е част от магията на Гран При Бобошево. Събирането на другите генерации, обмена на истории, препоръки и мемоари са съществена част от това неповторимо събитие.

Програмата за уикенда не изневерява на традицията и включва по две тренировки в съботния ден, подготовка и по два манша в неделя, като формалното разкриване на надпреварата е в 10:15 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР