Сезон 2019/2020 в английската Висша лига определено ще бъде запомнен

...
Сезон 2019/2020 в английската Висша лига определено ще бъде запомнен
Коментари Харесай

Петима играчи от Висшата лига, които опровергаха критиците

Сезон 2019/2020 в британската Висша лига несъмнено ще бъде запомнен по много аргументи. Разбира се, преди всичко слагаме обстоятелството, че акцията в Премиър Лийг бе прекратена, заради международната зараза. Всички останали аргументи обаче са напълно футболни.

Ливърпул е покрай спечелването на купата, която ще бъде 19-та за отбора в историята на британския футбол и първа от 30 години насам. Истината е, че в случай че Ливърпул не бе толкоз постоянен през актуалната акция, щяхме да сме очевидци на един от най-интересните и равностойни сезони в лигата.

Наред с представянето на “мърсисайдци” отличие заслужават и някои футболисти. Тяхното място не се очакваше да бъде под светлината на прожекторите, защото бяха отписани от критиците. С течение на сезона тези играчи демонстрираха, че към момента има футбол в тях и накараха мнозина да ги гледат с друго око. Анализаторите на онлайн букмейкъри от уеб страницата на Silentbet подредиха петимата играчи от Висшата лига на Англия през този сезон, които потвърдиха своите качества по превъзходен метод.

Чалар Союнджу

Лестър е един от тимовете през сезона, които несъмнено изненадаха с представянето си. С Брендън Роджърс отпред, отборът разполага със постоянен пазач в лицето на Каспер Шмайхел, креативност в центъра с Джеймс Мадисън, както и с Джейми Варди - индивида с головете. Целият този кръг обаче се затваря от един състезател - Чалар Союнджу.

Турският централен бранител нямаше шанс през първия си сезон на “King Power Stadium”, откакто бе преследван от травми и проблеми. Той съумя да запише едвам 6 мача в лигата, като в два от тях игра малко време. След като Хари Магуайър бе продаден на Ман Юнайтед, Союнджу откри своето място в отбраната на “лисиците” и през актуалната акция е част от ядрото на Лестър, което движи отбора напред. Союнджу пропусна единствено един от общо 29 мача за Лестър през сезона, като във всеки един дуел стартира титуляр и приключи срещата на терена.

Доминик Калвърт-Люин

Началото на сезона за нападателя на Евертън не бе положително. Той рядко стартираше като титуляр и не съумя да се потвърди напълно. През предишния сезон Калвърт-Люин записа 35 участия за Евертън в мачовете от Висшата лига, само че в тях означи едвам 6 попадения. По-големият му принос бе обвързван с борбеността и раздаването, което показваше на терена. С оглед на дребното попадения, експертите не чакаха огромни подвизи от него и през сегашния сезон. Това обаче се промени след идването отпред на Карло Анчелоти.

Младият нападател бързо се нагоди към тактическите способи на Анчелоти и стана неизменима част от титулярния състав на отбора. В 27 участия в шампионата през сегашния сезон, Калвърт-Люин има 13 попадения, като 8 от тях пристигнаха в 11 мача под управлението на Карло Анчелоти. Силното показване за юношата на Евертън му донесе нов контракт с “карамелите”, а в най-скоро време се чака и дебютът му за националния тим.

Неманя Матич

След като Жозе Моуриньо застана отпред на Манчестър Юнайтед, той притегли в отбора си добре познатия за него сръбски полузащитник Неманя Матич. Той се вписа идеално в схемата на игра на португалеца, като бе главен състезател в отбранителен проект. След идването на Солскяер, тактиката на Юнайтед се промени и отборът стартира да залага на повече скорост и игра на контраофанзива. Това, значително, изключи Матич от схемата, защото сърбинът се оказа по-бавен от мечтаното.

Критиците чакаха актуалната акция да е надали не фиктивна за Матич и той да си тръгне след края на сезона. Сръбският полузащитник обаче опроверга всеки един от тях, като се трансформира в съществена фигура за Солскяер след началото на 2020 година. През първия полусезон Матич бе малтретиран от травма и не може да остави своя отпечатък, само че от началото на годината е неизменим титуляр за “червените дяволи”. В отсъствието на Пол Погба и Скот МакТоминей, Матич пасна идеално на творчеството на Фред в центъра на терена и заздрави доста тази част от схемата на Юнайтед.

Точно поради мощното си показване във втората част от сезона, контрактът на Матич с Юнайтед бе продължен с още една година, което го оставя в отбора най-малко до лятото на 2021.

Дани Ингс

Английският нападател бе притеглен в състава на Саутхемптън през предишния сезон, откакто Ингс не съумя да се наложи в тима на Ливърпул. Очакванията за него бяха, че ще откри своето място в селекцията на “светците”, само че през първата си акция с фланелката на Саутхемптън записа едвам 7 попадения в 24 мача. През сегашния сезон обаче Дани Ингс демонстрира много по-различно лице.

Английският нападател е взел участие във всеки един мач на Саутхемптън от Премиър Лийг през сегашния сезон. В тях Ингс се разписа 15 пъти, което го слага след Агуеро, Салах, Обамеянг и Варди в голмайсторската класация. Според възможностите на букмейкъра Palms Bet за голмайстор на Висшата лига през този сезон, Дани Ингс не попада измежду любимците. 27-годишният англичанин обаче има пряк принос за 42,9% от головете на “светците” до момента през акцията, тъй че наставникът Ралф Хазенхютл несъмнено може да бъде удовлетворен от представянето му.

Адама Траоре

Испанското крило кара втория си сезон с екипа на Уулвърхемптън. Първата му година при “вълците” несъмнено не бе впечатляваща. Той взе присъединяване в 29 мача от Висшата лига, в които означи 1 гол и записа още 1 асистенция, само че изигра общо 887 минути. Докато през сезон 2018/2019 Траоре правеше усещане най-много с физиката си, през актуалната акция това въобще не е единственото му качество.

Юношата на Барселона пропусна единствено първия мач на Уулвс през акцията, след което Траоре записа минути във всяка последваща среща. За съпоставяне с предишния сезон, испанецът е записал присъединяване в 28 мача досега, като е изиграл общо 2072 минути. В тях той имаше принос за общо 11 попадения на отбора - 4 маркирани от него и 7 голови асистенции. Прогресът в представянето на Адама Траоре е налице и надали някой към този момент се съмнява във футболните му качества. В най-скоро време се чака и дебюта на бързоногото крило за испанския народен тим.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР