Сезон 2017 се оказа доста натоварен за консултанта по моторни

...
Сезон 2017 се оказа доста натоварен за консултанта по моторни
Коментари Харесай

Хелмут Марко винаги ще обича по-бързия между Верстапен и Рикардо


Сезон 2017 се оказа много претрупан за консултанта по моторни спортове на Ред Бул доктор Хелмут Марко. Австриецът трябваше да се оправя с многочислени смени на водачи, както и с много проблеми, свързани с моторите. В края на годината той направи коментар на миналата година за формалния уебсайт на Формула 1.

" Стартът на сезон не беше добър. Имахме проблеми със съвместимостта и се наложи да стартираме надпреварите с неконкурентноспособно шаси. Успяхме да се оправим с този проблем в Барселона и от Будапеща нататък към този момент разполагахме с това, което желаеме. " Марко показа, че Рикардо е имал усложнения в първата половина на годината, само че по-късно е съумял да се приспособява и да реализира същата скорост като Верстапен, а от време на време и по-висока. " Мнението ми е, че и двамата водачи се развиха по отношение на предходния сезон. Те се тласкаха един-друг към по-високо равнище и се надявам, че това ще се случва и следващата година. "

Консултантът на Ред Бул не подмина и тъжния връх за тима – над 10 отпадания. Според него, в случай че събитията са били други, както и несъмнено с повече шанс, тимът е можел да реализира доста повече – да вземем за пример второ място в шампионата. На въпроса кой от двамата поддържа повече, Марко отговори: " Ние нямаме номер 1. И с двамата водачи се отнасяме по един и същи метод, тъй че от тях зависи кой е по-напред. Аз постоянно ще обичам по-бързия. "

Д-р Марко изрази убеденост във опциите на Хонда, потвърждавайки, че в случай че е имало съмнение, то договорката е щяла да пропадне. " Впечатлен съм от индустриалната им база, както и от тяхната решителност да победят. Просто нещата би трябвало да се напаснат и този миг рано или късно ще настъпи ".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР