Сейнт Луис Кардиналс ще замени Ню Йорк Янкис като съперник

...
Сейнт Луис Кардиналс ще замени Ню Йорк Янкис като съперник
Коментари Харесай

Сейнт Луис сменя янките в Полето на мечтите

Сейнт Луис Кардиналс ще размени Ню Йорк Янкис като противник на Чикаго Уайт Сокс в планувания мач от постоянния сезон на МЛБ в Дайърсвил, Айова. Двубоят на 13 август под наслов " Поле на фантазиите " ще се играе на особено построен стадион в царевичното поле на фермата, в която през 1989 година беше снимана едноименната холивудска класика с присъединяване на Кевин Костнър, Бърт Ланкастър, Джеймс Ърл Джоунс и Рей Лиота (Field of Dreams, 1989).

Промяната се постанова поради напълно преструктурирания формат на шампионата във Висшата бейзболна лига на Съединени американски щати и Канада, въведен поради пандемията от ковид. Според него " белите чорапи " изобщо няма да се срещнат с " янките " през 2020 година Предвидено е всеки отбор да изиграе единствено 60 мача – 40 против дивизионните си противници в своята лига и 20 против тимовете от аналогичната дивизия в другата лига.

St. Louis Cardinals are expected to play the Chicago White Sox August 13 this summer at the Field of Dreams. https://t.co/E86gQHVfxY
— Matt Kerney (@MattKerney) July 2, 2020
Чикаго е в Централната дивизия на Американската лига, а НЙ Янкис – в Източната. Сейнт Луис пък е в Централната дивизия на Националната лига. Очаква се МЛБ да разгласява цялостната стратегия на необичайния сезон идната седмица. Забавеното с съвсем четири месеца разкриване на шампионата би трябвало да е на 23 или 24 юли.

" Надяваме са да имаме опция да играем в Дайърсвил – оповестиха от Мейджър лийг в публично известие. – Довършителните работи по построяването на оборудването не престават, като следваме всички протоколи за сигурност, в това число обществено разграничаване, миене на ръце и мерене на температура при идване на стадиона. Наблюдаваме течащите процеси и ще продължим да бъдем гъвкави съгласно събитията. "

Все още не е ясно дали ще бъдат позволени почитатели на мача сред Уайт Сокс и Кардиналс в Полето на фантазиите. Изградените краткотрайни трибуни са с потенциал за 8000 фенове. Това би трябвало да бъде първият формален мач от МЛБ на територията на щата Айова.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР