Сеймът, долната камара на полския парламент, прие резолюция в сряда,

...
Сеймът, долната камара на полския парламент, прие резолюция в сряда,
Коментари Харесай

Полският парламент призова Германия да признае репарациите за Втората световна война

Сеймът, долната камара на полския парламент, одобри резолюция в сряда, призоваваща Германия да поеме политическа, историческа, правна и финансова отговорност за започването на Втората международна война. Това съобщи особено за Българска телеграфна агенция полската организация ПАП.

Резолюцията е самодейност на депутати от ръководещата партия " Право и правдивост " и беше подкрепена от 418 депутати, четирима бяха срещу и 15 се въздържаха.

В резолюцията Сеймът „ приканва държавното управление на Федерална република Германия недвусмислено да поеме политическа, историческа, правна и финансова отговорност за всички последици, породени в Република Полша и на полските жители вследствие на началото на Втората международна война от немския Трети райх. "

„ Сеймът на Република Полша заявява, че вярно представляваната полска страна в никакъв случай не се е отказала от претенциите си против немската страна “, се споделя в резолюцията. „ Няма никакви учредения, нито морални, нито законови, да се твърди, че исковете са законосъобразно оттеглени или са изтекли. “

Споменаването на „ вярно представляваната “ страна допуска, че долната камара счита следвоенното комунистическо държавно управление на Полша, което може да се е отказало от репарации, за нелегитимно.

Доклад с детайлности за загубите на Полша вследствие на немската инвазия беше показан на 1 септември, [в деня на] 83-ата годишнина от експлоадирането на Втората международна война. Според отчета Германия би трябвало да заплати на Полша 6,2 трилиона полски злоти (1,32 трилиона евро) като отплата за разрушенията, породени от войната.

Германското държавно управление сподели, че въпросът е завършен заради обстоятелството, че Полша явно се е отказала от военни репарации през 1953 година

(Новина, определена от полската организация ПАП за издание от Българска телеграфна агенция без интервенция в текста според контракта за съдействие сред агенциите)

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР