Сеймът (долната камара) на полския парламент одобри днес изменения в

...
Сеймът (долната камара) на полския парламент одобри днес изменения в
Коментари Харесай

Долната камара на парламента в Полша одобри измененията в закона за Върховния съд

Сеймът (долната камара) на полския парламент утвърди през днешния ден промени в закона за Върховния съд, които ще дадат опция навършилите 65 години пенсионирани съдии да се върнат на работа, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Съдът на Европейския съюз постанови Полша да прекрати осъществяването на правосъдна промяна, по силата на която доста висши съдии бяха пенсионирани. "Изпълняваме поетите отговорности. В същото време обаче продължаваме с измененията в правосъдната система ", съобщи министърът на правораздаването Збигнев Жобро. След приемането на новия закон за Върховния съд повече от 20 висши съдии бяха принудени да изоставен работа, само че след гласуваните през днешния ден промени те могат да продължат активността си на висши магистрати.

След успеха си на парламентарните избори през 2015 година ръководещата партия "Право и правдивост " се ползваше със мощна социална поддръжка макар рецензиите за неспазване на правилата на демокрацията. Партията е известна поради икономическия напредък, отпусканите средства в областта на обществената политика и националистическата си реторика.

Публикувано през вчерашния ден проучване на социологическата организация "Кантар Милъурд Браун " демонстрира обаче, че поддръжката за "Право и правдивост " е намаляла с пет процентни пункта и в този момент е 33 %. Това става на фона на опитите на ръководещата партия да ограничи вредите за банковия бранш от скандал, в който притежател на банка упрекна шефа на Комисията за финансов контрол, че е изискал от него да заплати на юрист милиони долари, с цел да получи поддръжка за банката си, която била в мъчно състояние. Марек Хшановски, шефът на комисията, назначен от ПиС, отхвърля. Опозицията изиска парламентарно следствие на случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР