Севлиевската водоснабдителна фирма Бяла (общинско ЕООД, на снимката) обяви режим

...
Севлиевската водоснабдителна фирма Бяла (общинско ЕООД, на снимката) обяви режим
Коментари Харесай

Севлиево мина на воден режим

Севлиевската водоснабдителна компания " Бяла " (общинско ЕООД, на снимката) разгласи режим на водата поради засушаването и мощно понижения дебит на локалните водоизточници, оповестиха от общината.

В града вода ще има през нощта - от 23,00 часа до 5,00 часа, като налягането във водопроводната мрежа ще е понижено и е допустимо високите етажи на постройките да са с нарушено водоподаване.

Повече от 20 севлиевски села ще имат вода през ден, която ще се пуска по скица, нормално в часовете сред 17,00 и 8,00 часа на другия ден.

Габровските села, снабдявани с вода от севлиевската компания, ще са на същия режим. Първи ден за приемане на вода от тях е през днешния ден, 19 септември, от 17.00 до 08.00 ч. на 20 септември.

Всички аварийни локални водоизточници, които могат да се употребяват за в допълнение водоснабдяване, включително помпените станции в Севлиево и в селата Петко Славейков, Добромирка и " Чешме дере ", би трябвало да бъдат в постоянна употреба, написа още в заповедта на шефа на компанията. Забранява се и използването на питейна вода за напояване.

Режимът за селата в Севлиевско

3a обитаемоте места от общината по стоманения тръбопровод - Батошево, Шумата, Душево и Горна Росица, вода ще се подава през ден от 17.00 часа до 8.00 часа на идната заран, като първи ден за приемане на вода е през днешния ден, 18 септември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР