Севиля спечели андалусийското дерби с Гранада с 2:0 и се

...
Севиля спечели андалусийското дерби с Гранада с 2:0 и се
Коментари Харесай

Севиля спечели андалусийското дерби с Гранада

Севиля завоюва андалусийското дерби с Гранада с 2:0 и се върна на победния път. Домакините взеха решение всичко още през първото полувреме и прибавиха изкючително значими три точки в актива си. Люк де Йонг откри резултата в 11-ата минута, а Нолито удвои в 34-ата минута.

Играчите на Юлен Лопетеги започнаха срещата по-настървено. Хесус Навас центрира отдясно и постави топката на главата на Люк де Йонг, който с прелестен изстрел не остави шансове на вратаря за 1:0.

В 15-ата минута пристигна най-спорният миг в мача. При центриране от фаул Диего Карлош удари с ръка в лицето собствен противник в наказателното поле и съдията в началото отсъди дузпа за Гранада. Впоследствие обаче той реши да изгледа повтаряне на обстановката благодарение на ВАР и реши, че би трябвало да анулира решението си.

В 34-ата минута домакините удвоиха преднината си. Играчите на Гранада сгрешиха в средата на терена и разрешиха на противника да провежда бърза контраофанзива, Серхио Регилон изведе Нолито в пеналта и той елегантно чукна топката над вратаря за 2:0.

През второто полувреме Гранада опита да се върне в мача, само че севилци доста добре затвориха всички свободни пространства и не разрешиха на противника да сътвори нищо рисково пред вратата на Томаш Вацлик, като се изключи един изстрел от фаул на Роберто Солдадо.

Така Севиля към този момент има актив от 38 точки и излезе на трето място във краткотрайното класиране. Гранада се намира на 12-а позиция с 27 точки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР