Северозападната испанска автономна област Галисия наложи ограничения на около 70

...
Северозападната испанска автономна област Галисия наложи ограничения на около 70
Коментари Харесай

Взрив на заразени и в Испания

Северозападната испанска самостоятелна област Галисия наложи ограничавания на към 70 000 души през днешния ден след гърмеж на епидемията от Ковид-19, съобщи Ройтерс. Вчера, с цел да пресече разпространяването на ковид, сходна местна карантина наложи и Каталуния.

Хората, живеещи в Ла Мариня - регион, ситуиран по продължение на северното крайбрежие на Испания в провинция Луго - няма да могат да излизат оттова от среднощ през днешния ден до петък - два дни преди районните избори в Галисия на 12 юли.

Премиерът Педро Санчес, който произнесе тирада през днешния ден на политически протест в Билбао, прикани хората да не смъкват гарда, както и към успокоение, защото по думите му " ранното засичане на тези епидемиологични гърмежи демонстрира, че здравната система е доста по-добре готова ", в сравнение с през март.

Испанският министър на опазването на здравето Салвадор Иля съобщи, че ведомството му следи доста деликатно ситуацията в Галисия и Каталуния. " Социалното разграничаване и карантинните ограничения бяха ключът към изравняването на кривата (на разпространяването на коронавируса). Сега те още веднъж са нужни, с цел да спрем епидемиологичните гърмежи ", написа той в Туитър.

В Испания са регистрирани 205 545 инфектирани с ковид, 28 385 от които са умряли по данни на здравното министерство. Това я прави една от най-тежко засегнатите страни в Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР