Североамериканското подразделение на Honda стана поредната компания, която възприема стандарта

...
Североамериканското подразделение на Honda стана поредната компания, която възприема стандарта
Коментари Харесай

И Honda възприема стандарта за зареждане NACS

Североамериканското поделение на Honda стана следващата компания, която възприема стандарта за зареждане NACS за своите електрически автомобили.

Новият стандарт за зарядния конектор ще бъде интегриран в серийните модели на Honda от 2025 година, което ще даде опция на притежателите им да употребяват зарядната инфраструктура на Tesla в Северна Америка.

Първият електрически автомобил на Honda, който ще получи NACS конектора ще бъде бъде напълно ново пазарно предложение на марката, като ще бъде стартиран на пазара след към година и половина. След това, всеки нов модел на марката с напълно електрическо задвижване ще бъде оборудван с подобен.

До лансирането на новия стандарт, електрическите автомобили на Honda ще получат достъп до зарядните станции на Tesla благодарение на адаптор CCS към NACS.

В края на юли тази година, Honda и още шест автомобилни гиганта- BMW Group, General Motors, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz Group и Stellantis, оповестиха обща самодейност крайната цел която ще бъде инсталирането на най-малко точки за зареждане в градска и извънградска среда, на които клиентите ще могат да разчитат на надеждна и бърза зарядна инфраструктура.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР