Северното сияние тази седмица може да слезе доста по-ниско от

...
Северното сияние тази седмица може да слезе доста по-ниско от
Коментари Харесай

Северното сияние може да стигне до Ню Йорк

Северното зарево тази седмица може да слезе много по-ниско от нормалното. Причината за това са поредност от мощни слънчеви изригвания, които ще доближат Земята сред петък и събота, оповестява CNET.

Обикновено явлението е очевидно покрай северния и южния полюс на планетата. Заради по-голямото количество плазма, която ще доближи земната атмосфера, този път гледката може да бъде забележима от много повече места по света.

Астрономи пресмятат, че сиянието може да е очевидно чак до регионите на Ню Йорк и Шотландия в северното полукълбо и до елементи от Нова Зеландия и Тасмания в южнобо полукълбо. Няма да е нужно особено съоръжение, с цел да бъдат следени, само че несъмнено, ще би трябвало небето да е чисто от облаци.

Красивата панорама ще има и своята цена - тя ще пристигна дружно с две магнитни стихии с друга активност. По-силната ще е в ранните часове на събота и ще е със междинна степен на активност. Тя няма да съставлява заплаха за Земята, само че може да бъде проблем за по-чувствителна електроника на високо, в случай че продължи няколко часа.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР